2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
HírekKülföldKultúra

Csak hajszálon múlt, hogy az úzvölgyi események nem torkolltak véres konfliktusba

A bukaresti propaganda ellenére Romániában nem rendezett a magyarkérdés, és nem is lehet az, amíg nem adják meg az autonómiát, ami nélkül nincs biztosítéka a magyar megmaradásnak – állapította meg az erdélyi Krónikának adott interjúban Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő.

A tavaly a székely szabadság napján megjelent, azóta sikerkönyvvé vált Máglyatűz című geopolitikai thriller szerzője úgy véli, hogy csak egy hajszálon múlott, hogy az úzvölgyi események nem torkoltak véres konfliktusba.

Demkó szerint a “csupán a románok kis része érti a helyzetet, és látja be, hogy tenni kellene valamit, de még eme szűk réteg számára sem nyilvánvalóak a potenciális veszélyek.

A teljes interjút itt olvashatják a szerzővel.

 

További híreink

Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki posztjáról (videó)

Kemény János

Te mennyit tudsz az 56-os forradalomról? – KVÍZ

janositamas

Amerikai Igazságügyi Minisztérium: fehér- és ázsiaiellenes diszkrimináció a Yale Egyetemen

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben