19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy

Csalók célpontjában az adok-veszek portál

A jófogás.hu felhasználóit támadják csalók, akik bankkártyák adatait kicsalva igyekeznek adatokra szert tenni, és azokkal visszaélni.

Az oldalt üzemeltető cég hívta arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valaki igénybe veszi a Háztól-Házig szolgáltatást vagy más szállítási módot akár eladóként, akár vevőként, semmilyen esetben sem kell megadnia előre a bankkártyán szereplő adatokat.

A Jófogás arra kért a vásárlókat, ha egy hirdető, vagy egy érdeklődő olyan linket küld, amelyen keresztül elfogadhatja, avagy jóváhagyhatja a vásárlást, azt ne nyissák meg.

Ha a linket mégis megnyitotta, utána legalább ne adja meg a kártyaadatait

– írta a cég.

Blikk cikke szerint a Jófogás azt tanácsolja, aki ilyen felületen bármilyen bankkártya-, vagy személyes adatát megadta, rögtön vegye fel a kapcsolatot a számláját vezető bankkal, majd tegyen feljelentést a rendőrségen.

 

(Fotó: 24.hu)

További híreink

Fényűző luxusban élt a szabadulása óta Marian Cozma gyilkosa

Szabó Norbert

Félmeztelenül akart vásárolni, majd “szóváltás után” összeverte a biztonságiőrt

Irányi Dániel

Együtt lopott-rabolt az unoka és a nála 40 évvel idősebb nagymama

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen