20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Csempészcigivel bukott le az MSZP etikai tanácsának elnöke

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – közölte az ukrán Jevropejszka Pravda nyomán a Telex. A lap szerint az érintett egy 42 éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője.

Az MSZP honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és

a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöke.

Legény már akkor gyanússá vált a határőröknek, mikor felmutatta diplomata útlevelét, azonban autóján nem diplomata rendszám volt. Ekkor megkérték, nyissa fel a csomagtartót, mire diplomáciai védelemre hivatkozott. Az ukrán hatóságok válaszul kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében felnyitották a csomagtartót.

A csempészáru pontos mennyiségét egyelőre nem állapították meg.

Kilépett az MSZP-ből

Az incidens után Legény minden tisztségéről lemondott és kilépett az MSZP-ből. A párt csütörtök este adott ki közleményt:

Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük.

Fotó: mszp.hu

További híreink

Fehéroroszország: több városban összecsaptak a rendőrökkel, országos tüntetések robbantak ki

Irányi Dániel

Piroson áthajtó teherautó gyűrt maga alá egy motorost (videóval)

Irányi Dániel

Szerbia fegyverkezik

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben