-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Csomortányi István: az EB mostani döntése a magyarellenes erőknek biztosít teret

– Mint ismeretes, az Európai Bizottság január 14-én döntött: nem indít jogalkotási eljárást a Minority Safepack kapcsán, ezzel pedig egyértelművé tette, hogy nem vesz tudomást arról a mintegy 50 milliónyi őshonos EU-s állampolgárról, akik valamely nemzeti vagy nyelvi kisebbséghez tartoznak – jelentette ki Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke.

A politikus úgy fogalmazott: az EB felháborító módon semmisnek tekinti a Minority Safepack kapcsán kialakult példás együttműködést, s annak eredményét, az 1 123 422 támogató aláírást, mellyel az Európai Unió polgárai azon szándékuknak adtak hangot (az Európai Parlament egyértelmű támogatásával), hogy végre uniós szintű szabályozás biztosítsa a nyelvi és kulturális hagyatékok védelmét.

Úzvölgyi koszorzás

– Nemzeti kultúránkat – az EU más, őshonos nemzeti közösségeinek kultúrájához hasonlóan – folyamatos támadások érik, így a Minority Safepack által kínált megoldás jó lehetőség lehetett volna ahhoz, hogy közösségünknek egy újabb védvonala legyen az egyre fokozódó magyarellenességgel szemben.

Az EB mostani döntése azonban a magyarellenes erőknek biztosít teret, hallgatólagosan is támogatva mindazokat, akiknek célja nyelvünk, szokásaink és kultúránk módszeres és intézményesített üldözése, végső soron pedig teljes eltörlése

– foglalta össze.

(Fotó: erdelyinaplo.ro)

További híreink

“Túl fehér”, ezért nem fordíthatja le a fekete költő műveit

Irányi Dániel

Oszama bin Laden Leeds meccsekre jár?

Irányi Dániel

A megyei jogú városok a klímavédelem élharcosai

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen