11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Dan Tanasă álmatlanul forgolódhat: marad a magyar felirat Brassó megye határában

Maradhat a magyar nyelvű felirat a Kovászna és Brassó megye határát jelző, a Brassó megyei önkormányzat által kihelyezett táblán – döntötte el a Bukaresti Táblabíróság.

Az RMDSZ Brassó megyei szervezete a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a Bukaresti Táblabíróság február 24-i, csütörtöki végleges ítéletében helyt adott a Brassó Megyei Tanács fellebbezésének, és visszautasította a magyar szimbólumok ellen valóságos hadjáratot folytató Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresetét a tábla eltávolítására – közölte a Maszol.ro.

Mint a cikkben írják,

a székelyföldi önkormányzatok ellen a magyar nyelvhasználat miatt perek tucatjait indító Dan Tanasă 2019 elején kérte a magyar nyelvű felirat eltávolítását, és első fokon meg is nyerte a pert.

A Brassó megyei önkormányzatot Ambrus Izabella ügyvédként, az RMDSZ volt parlamenti képviselője képviselte a perben, amelyben a fővárosi ítélőtábla helyt adott a fellebbezésnek, és visszautasította Tanasă keresetét, tehát a magyar táblák a helyükön maradhatnak.

Az RMDSZ bejegyzése szerint az ítélet végleges, de a részletes indoklást még nem kapták kézhez. Az érdekvédelmi szövetség köszönetet mondott a kolozsvári Advocacy Group for Freedom of Identity Egyesületnek, amelyik a brassóiak oldalán avatkozott be a perbe.

(Fotó: facebook/RMDSZ Brassó megye)

További híreink

Hétfőtől vesztegzár alá kerül Temesvár, négy környező községgel együtt

Varga Lilla

Ma van a magyar kultúra napja

Dunai Tibor

Elgázolták, majd baseballütővel verték agyon a mosómedvét a BLM-aktivisták (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben