15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Drasztikusan emelkedik a bűnözés Franciaországban

Már tavaly is kiugróan magas számokat mutattak a bűnözési statisztikák 2019-ben, az elmúlt másfél hónap tendenciái szerint viszont 2020-ban ezek a számok várhatóan még magasabbak lesznek, mint a korábbi években bármikor.

A gyilkosságok, megtorlások és hasonló bűncselekmények robbanásszerűen emelkedtek 2020 első másfél hónapjában. Januárban a gyilkosságok, gyilkossági kísérletek, illetve az ehhez köthető esetek száma 380-ra rúgott, ami 18,7%-os növekedés az előző évihez képest.

Az utcai támadások, illetve testi sértések is töretlenül emelkednek, az év első hónapján minden napra(!) jutott átlag 140 eset, ami 21%-os emelkedést jelent.

A túszejtések 36,8%-al, az emberrablások 13,7%-al, a fenyegetések és zsarolások pedig 9,6%-al növekedtek.

A késsel elkövetett rablások 21,6%-al gyakoribbak, mint tavaly, a szexuális zaklatások és nemi erőszakok pedig 14%-al nagyobb eséllyel fordulnak elő.

A fegyveres rablások korábban csökkenő tendenciát mutattak, ám 2020-ra Franciaország ebben is „jobban teljesít”, noha csak 5,9%-al. A betörések, zsebtolvajlások és autólopások szintén emelkedtek, 2,6; 16,4 és 4,4 százalékkal.

Az esetet Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés vezetője Twitteren kommentelte:

„Bűncselekmény: az összes adat vörös, a belügyminiszter, Castaner eredményi nagyszerűek.” – jegyezte meg ironikusan.

(voiceofeurope.com nyomán)

További híreink

Új erőre kapott a járvány Izraelben

Faragó Dániel

A kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket

Dunai Tibor

Harmadik hónapja Oroszország Kína legnagyobb olajbeszállítója

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben