21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Drogos pár öt hónapos gyermeke halt meg – vádat emeltek

Az amfetaminmérgezésben meghalt csecsemő édesanyja harmadik terhessége idejére felfüggesztette ugyan a droghasználatot, de a gyermek két hónapos kora után felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres kábítószer-fogyasztóvá vált. Az ügyészség közel három évvel a tragédia után vádat emelt a szülőkkel szemben.

Vádat emelet az ügyészség azzal a fiatal nővel szemben, akinek öt hónapos kislánya amfetaminmérgezésben halt meg. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a nőt gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádolják. Szanka Ferenc elmondta, a vádirat szerint a tizenéves kora óta kábítószert fogyasztó nő a droghasználatot harmadik terhessége idejére felfüggesztette ugyan, de a gyermek két hónapos kora után felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres kábítószer-fogyasztóvá vált.

A nő és szintén drogot használó élettársa 2018. január 18-án kora délután egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová amfetamintartalmú kábítószert is magukkal vittek. A por állagú szert figyelmetlenségből olyan helyen hagyták, hogy a drog az öt hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Röviddel ezután a kislány elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatása alatt álló vádlott és élettársa visszaaltatta. A nő feltételezte, hogy a kislány a fogzás miatt sír, ezért a gyerek ínyét bekente saját fogkrémével.

A csecsemő valamivel éjfél előtt halt meg, a kábítószer okozta légzési elégtelenség miatt. Az anya és élettársa csak egy óra körül vette észre, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A vádlott ismeretlen helyen tartózkodó élettársát a rendőrség körözi – tette hozzá a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI

Fotó: nlc.hu

 

További híreink

Lehu****a zöldségespultot az áruházban

Kiss Albert

Majdnem megismétlődött a pandorfi tragédia

Dunai Tibor

A történelem rocksztárja, aki Hollywoodban ír történelmet

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen