9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Dübörög a “progresszivizmus” a Disneynél, a részvényeik pedig szabadesésben

Történelmi csúcsra értek a Disney-részvények 2021 márciusában, tizennégy hónapja úgy tűnt, a floridai központú filmgyártónak a határ a csillagos ég. Csakhogy a tőzsdén semmi sem biztos, és ma, bő egy évvel később, negyven százalékkal kevesebbet érnek a Disney papírjai a tavaly márciusinál. Még az is lehet, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény áll a példátlan árfolyamzuhanás hátterében – szúrta ki az Index.
2021. március 8-án 201,91 dollárt ért egy Disney-részvény, és a trend egyértelműen felfelé mutató volt. Tizennégy hónap elteltével a papír 113,55 dolláron áll. A zuhanás 43,8 százalékos.

Ennek egyik legfőbb oka, hogy a Disney elhatározta, lerombol mindent, amit az alapító megálmodott, és a céget a “woke-vírus” ( vagyis az erőltetett “sokszínűség” és  a mindenféle kisebbségeket előtérbe helyező és propagáló mozgalom) egyik zászlóshajójává formálja.

Ebből az elhatározásból egyenesen következett, hogy szembe fordulnak Florida állam kongresszusával, miután a republikánus többség bevezette a maga gyermekvédelmi törvényét, melynek értelmében

az általános iskola harmadik évfolyamától lefelé tilos Florida államban bármiféle, a szexuális orientációval, illetve a nemi identitással kapcsolatos témát oktatni, szóba hozni a tanórákon, továbbá tilos ezekkel a kérdésekkel foglalkozni „olyan módon, ami nem a gyermek életkorának megfelelő, vagy a fejlődésére károsan hat”.

A liberálisoknál már ez kiverte a biztosítékot. Mégis miért ne traktálhatnák az egészen kis gyermekeket ilyenekkel? Mégis mi mást taníthatnának nekik?

Sokak szerint ráadásul a floridai törvényalkotók a magyar gyermekvédelmi jogszabályt vették alapul, hiszen még a szóhasználat is hasonló. Remélhetőleg nem teljesegészében másolták le, ugyanis, mint ismert, a Mi Hazánktól ellopott törvényjavaslathoz a Fidesz-kormány nem mert szankciót csatolni, így gyakorlatilag a törvény megszegésének hazánkban semmiféle következménye nincs, viszont a társadalom jelentős részét hamis biztonságérzetbe ringatta.

Disney kontra Florida állam

Miközben a magyar kormány – dörgedelmes szólamai ellenére – milliárdokkal tömi a gyermeknek “szivárványos” propagandát terjesztő LEGO-t, addig Florida vezetése az ilyesmit nem tolerálja többé. Április 21-én például a képviselőház elfogadott egy törvényt, amely megszünteti a Walt Disney cég különleges jogi státuszát az államon belül, amely döntésnek messzire ható adóügyi következményei vannak a társaságra nézve. A Disney az állam egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő munkaadója hatvanezer alkalmazottal. A törvényjavaslatot időközben már alá is írta DeSantis kormányzó, és törvényerőre emelkedett.

Amerikában van egy mondás, melyet kifejezetten a fehérellenes propagandát terjesztő cégekre találtak ki, mely nyers fordításban valahogy így hangzik: “Hódolj be a woke kultúrának, és menj tönkre” – ez egy egyértelmű utalás arra, hogy mindazon cégek, melyek termékeik minőségét alárendelik a propagandának, drasztikus veszteségeket könyvelhetnek el. Ez persze aligha meglepő, hiszen – főleg a játékgyártó cégek esetében – ügyfeleik jelentős része fehér, heteroszexuális férfiakból áll, akik nem kíváncsiak erre az őrületre. De még a Netflix is a saját zsebén érzi a következményeket.

Nincs ez másképp a Disney esetében sem, mely kultúrharcot hirdetett a floridai törvényhozással szemben, mindenfóbnak bélyegzve őket. Balszerencséjükre a profitorientált befektetőiket ez vajmi kevéssé érdekli, és a különleges adóügyi státusz megvonása után sorra vonulnak ki a cégből.

A Disney válasza

A Disney vezérigazgatója, Karey Burke eljuttatott a cég alkalmazottaihoz egy videót, amelyben először is elmondta, hogy egyik gyermeke transzvesztita, a másik pedig “pánszexuális” (jelentsen ez bármit), és a gyerekeitől tudja, hogy

az ezredfordulón vagy az után született fiatalok már harminc-negyven százaléka nem heteroszexuális

– de persze ennek semmi köze a gyermekek befolyásolásához az oktatásban, a kultúrában és a közösségi médiában.

Burke mindenesetre azt állította, a Disney mindig is a világtrendek élvonalas kiszolgálója volt, és ennek így kell lennie ezentúl is.

Ennek szellemében az igazgatónő azt akarja, hogy

a jövőben a Disney-produkciókban a szereplőknek legalább az ötven százaléka(!) “LGBTQ-ember” legyen, vagy valamelyik etnikai kisebbség képviselője.

Ezek szerint – gyermekei elbeszélését alapul véve – úgy véli, a fiatalok körében a heteroszexuálisok aránya már alig éri el az 50 százalékot, és azok jelentős része is valamely etnikai kisebbség képviselője, tehát a jövőben a Disney alkotásokban is hasonló arányokra számíthatunk. A részvények pedig meredeken zuhannak, mint egy lelőtt vadászgép, de nem a pénz a fontos. A lényeg az üzenet.

További híreink

Izrael légicsapást mért az Irán-párti milíciák homszi állásaira – FRISSÍTETT 

Dunai Tibor

Brutálisan emelik a parkolási díjat a DK vezette Újbudán – egyedül a Mi Hazánk tiltakozik

Gabay Dorka

Szándékosan gázolták el a hulladékszállító munkásokat Mándokon

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen