29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Dúró Dóra az újabb Facebook-cenzúráról beszélt

Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője a mai napon sajtótájékoztatón tartott az egyre fokozódó Facebook-cenzúráról, mely a pártot hátráltatja. 

Elmondta, Toroczkai László 207 ezer követővel rendelkező oldalát tavaly az EP-választási kampány hajrájában minden előzetes figyelmeztetés és érdemi indoklás nélkül töröltek, azóta sem állítottak helyre, de a jelenség csak fokozódott.

Az Igazságügyi Minisztérium ugyan augusztusban bejelentette, hogy munkacsoport alakul az ilyen visszaélésekkel kapcsolatban, de azóta sem történt semmi. Pedig a cenzúra tovább durvul.

Gyakorlatilag már semmilyen módon nem jelenhet meg a Mi Hazánk a Facebookon, ez elképesztő és példátlan a magyar politikában

– jelentette ki Dúró.

A Mi Hazánk alakulásától fogva a szegregáció fontosságát hangsúlyozza az oktatásban, azonban most már önmagában

a szegregáció szó leírása miatt is tiltás jár, ahogy korábban a cigánybűnözés vagy halálbüntetés miatt is

– emelte ki.

Dórú hangsúlyozta, tarthatatlan helyzet, ezért meg fogja keresni a minisztert, hogy érdeklődjön a munkacsoport eddig eredményeiről, és azt is megkérdezi, nemzetközi fórumokon mire jutottak, mert ez ugyanis befolyásolja a magyar politikai közéletet és a szólásszabadságot is mélyen sérti.

További híreink

Egy napra a végzős diákoké lesz a nagyerdei strand Debrecenben

Dunai Tibor

Az olasz kormány felszámolta Salvini örökségét, ismét nyitnak a kikötők

Irányi Dániel

Ködös időre és napsütésre is számíthatunk a hétvégén

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen