22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Dúró Dóra
Belföld Hírek

Dúró Dóra: Tizenhét éves korig tartson a tankötelezettség – videóval

A Mi Hazánk Mozgalom 17 évben állapítaná meg a tankötelezettség korhatárát – közölte a párt elnökhelyettese a szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Dúró Dóra szerint a hároméves szakiskolai képzést figyelembe véve a 17 éves kor az első olyan életkor, amikor piacképes szakmát tud szerezni egy fiatal. Ezt követően a továbbtanulás minden egyes fiatal és család saját döntése kell, hogy legyen – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a tankötelezettségről folytatott „álvita” helyett érdemi megoldásra van szükség az oktatásban, a lemorzsolódás visszaszorítása és a felzárkóztatás hatékonnyá tétele érdekében. Ugyanis a Fidesz által bevezetett 16, illetve a szocialisták által preferált 18 éves korig tartó tankötelezettség sem csökkentette a lemorzsolódást az oktatásban – mondta.

Ezért a tankötelezettség korhatárának 18 évre való emeléséért indított és több ellenzéki párt által támogatott aláírásgyűjtést is „álvitának”, „álkérdésnek” nevezte a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Dúró Dóra arról is beszélt: sok család kényszerül arra, hogy a gyermekét másik településre, vagy egy távolabbi iskolába járassa, hogy „normális körülmények közt” tudjon tanulni. Szerinte ki kell mondani azt, vannak olyan esetek, amikor a szegregáció mindenkinek jobb, és az integráció mindenáron való erőltetése megbukott az elmúlt harminc évben.

Dúró Dóra annak kapcsán, hogy Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa bevonná a szomszédos országokat a trianoni békeszerződés százéves évfordulójára rendezett megemlékezés-sorozatba, elképesztőnek nevezte, hogy „a Párbeszéd és a Momentum politikusai is olyan, az SZDSZ-t idéző nyilatkozatokra képesek a határon túli magyarokkal kapcsolatban, amelyek nemzetellenesek”.

(Magyar Hírlap nyomán)

További híreink

Szabadon engednek minden őrizetbe vett tüntetőt Fehéroroszországban

Dunai Tibor

Czeglédy Csaba inkább adócsaló, mint riporter

Dunai Tibor

Belső kutatásokból pontosan tudta a Facebook, milyen káros hatást gyakorolnak a fiatalokra

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen