3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Egészségügyi ellátások alól is kizárják az oltatlanokat

A magyar kormány döntése alapján csak oltási igazolvány, vagy negatív teszt birtokában vehetők igénybe az előre tervezhető intenzív beavatkozások, rehabilitációs ellátások, fogászati eljárások.

Tovább folytatódik az oltatlanok hátrányos diszkriminációja, egy új rendelet értelmében az előre tervezhető, intenzív beavatkozásokat nem veheti igánybe az, aki nem oltatta be magát a kísérleti vakcinával.

Kivételt csak a 6 éven aluliak képeznek és azok akiknek vérvételre, vagy injekció beadására van szükségük.

A rendelet arra is kitér, hogy ha védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel nem rendelkezik egy invazív ellátást igénylő személy – s ha ennek elhanyagolható a rizikója -, akkor szakorvosa dönthet róla, hogy a tesztek nélkül is elvégzi-e az ellátást.

A szabályok a kísérőre is vonatkoznak, kivétel csak akkor lép életbe ha a kísérő, vagy a beteg egyéb egészségügyi okoból nem oltható be a vakcinák egyikével sem.

Arról nem szól a rendelet, hogy ezzel az oltatlan betegeknek a TB-fizetési kötelezettse is megszűnne, vagy visszamenőlegesen, arányosan megtérítenék az általuk korábban befizetett összeget.

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben