21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld Tudomány

Egy 32 éves tanárnő vesztette életét az oltás miatt- kártérítésért perel a család

A Rai News híradása szerint Olaszországban a kísérleti vakcina által okozott mellékhatás miatt halt meg egy fiatal nő. Francesca Tuscano, a 32 éves tanárnő az Astrazeneca készítményét kapta meg, ami után vérrögök alakultak ki, a haláleset ennek tulajdonítható.

A tragédia egy évvel ezelőtt áprilisban történt. A család beperelte a kórházat és nagyjából 30 millió forintnak megfelelő “kártérítésre” tartanak igényt, miután

a törvényszéki patológus és a hematológus állásfoglalása szerint is az injekció okozta a nő halálát.

A gyászoló család azt sem zárta ki, hogy egyenesen az állam ellen indít polgári pert.

Olaszországban az állam elismeri, hogy lehetnek mellékhatások, ezért nem zárkóztak el a felelősségvállalás elől, már amennyiben egy ember életéért utólag lehet felelősséget vállalni.

A kormány létrehozott egy 150 millió eurós alapot különített el a Covid-oltás károlsultjainak. Hasonló törvényre van példa Lengyelországban is, de az USA-ban vannak olyan államok, amelyek (legalább közvetett módon a kártérítések által) elismerik, hogy a kísérleti vakcinák is hordozhatnak veszélyt.

A déli államban ennek ellenére az oltások erőltetése és az oltatlanok megbélyegzése már a mindennapok részévé vált. A maszk használata továbbra is kötelező a tömegközlekedési eszközökön.

További híreink

Ezúttal november 1-ig szól a “veszélyhelyzet”

Kemény János

“Olyan vagy, mint a fekete Júdás, elárulod a saját néped” – mondta a szoknyás “férfi” (videóval)

Irányi Dániel

Filmkritika: A Joker, mint a hagyományát vesztő, modern ember nyomora

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen