14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Egy BLM-aktivista elvágta egy rendőrautó fékcsövét, a New York-i bíró fel akarta menteni

Tetten értek egy BLM-aktivistát, amint épp megrongálta egy New York-i rendőrautó fékjét, a helyi bíróság felmentette, ám a szövetségiek közbeléptek – írja a Daily Mail. 

Jeremy A. Trapp már korábban a rendőrség látószögébe került vandalizmus gyanúja miatt, illetve rendőrautók felgyújtásában is több alkalommal vett részt. Ezek alapján talán érthetetlen, hogyan kerülhette el a felelősségre vonást. Legalábbis azok számára, akik nem ismerik a New York-i bírák liberális beállítottságát.

Jeremy A. Trapp, BLM-aktivista

A férfi ráadásul meglehetősen világosan fogalmazott az eset kapcsán:

A rendőrség rasszista, ezért ártani akartam azoknak, akik a testületben szolgálnak, vagy támogatják őket

– mondta.

Hozzátette, az elvágott fékvezeték és a felgyújtott rendőrautók sem elegendőek, az egész rendőrőrsöt fel kell égetni.

Mivel terveiről a BLM soraiba beépült informátornak számolt be, a hatóságok naprakészek voltak vele kapcsolatban. Ennek köszönhetően akció közben sikerült tetten érniük.

A New York-i bíróság előtt gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vádjával állt bíróság elé, és – a minden bizonnyal BLM-szimpatizáns bíró – egyszerűen elengedte. A férfi szabadon távozhatott, és bírói áldással folytathatta volna tevékenységét, ha a szövetségi bíróság nem szól közbe és nem rendeli el a férfi előzetes letartóztatását.

Trapp cselekedete alkalmas lett volna arra, hogy életeket veszélyeztessen, ami nem maradhat következmények nélkül. Az elvágott fék következtében nem csak a rendőr, de ártatlan civilek is megsérülhettek volna

– mondta Seth D. DuCharme, ügyvéd. Hozzátette:

Bárki, aki rendőrökre támad, vagy a közrendet veszélyezteti, le fog rá sújtani az igazság kalapácsa.

Trapp, ha bűnösnek találják, akár 20 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

További híreink

Nagy-Britannia: túl sokan élvezték egyszerre a havat, rendőrségi razzia lett a vége

Irányi Dániel

Fegyveresek kiszabadítottak csaknem kétezer rabot egy börtönből Nigériában

Faragó Dániel

Ma lenne 137 éves Juhász Gyula

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben