17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Humor Kiemelt

Egy “független” vizsgálat szerint a Facebook túl sokat enged a politikusoknak

Egy “független” vizsgálat szerint a Facebook közösségi portál nem tett eleget a “diszkrimináció” ellen, néhány döntése pedig visszaveti az emberi jogok érvényesülését – írja az MTI a The New York Timesra hivatkozva.

A vizsgálat szerint a közösségi oldalnak sokkal keményebben kéne cenzúráznia a tartalmakat, mivel jelenleg túlzott teret enged a “diszkriminációnak” (értsd: a más véleménynek – a szerk.). A kezdeményezéssel az oldalt fenntartó hirdetők is egyetértenek, akik elégedetlenségüket bojkottal fejezik ki.

Jelenleg mintegy 900 hirdető bojkottálja az oldalt, köztük olyan óriásvállatok, mint a Coca-Cola, mert szerintük az elősegíti a “gyűlöletbeszédet”.

A Facebook egyik szóvivője elmondta, hogy a vizsgálat „mély elemzése annak, hogy miként tudjuk megerősíteni és szélesíteni az emberi jogok érvényesülését cégünk minden szintjén, ám mindez csupán az út kezdete”.

A jelentés szerint Facebook állítólag “túlságosan engedékeny” a politikusok irányában, őket nem kötelezi szabályainak betartására, és hagyja, hogy félreinformáljanak, ártalmas és megosztó szövegeket tegyenek közzé, esetenként még erőszakra buzdítókat is.

Erről a Mi Hazánk is tudna mesélni, mennyire engedékenyek is valójában a politikusokkal szemben…

Elemi.hu – MTI

További híreink

Az Uniós bíróság elmarasztalta Magyarországot,de mi továbbra sem kérünk a migránskvótából

Dunai Tibor

Megerőszakolta, megölte az idős, mozgáskorlátozott nőt

Irányi Dániel

Kiírta Twitterre: A fehér életek nem számítanak – mire előléptették professzorrá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen