14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Kárpát-hazaKiemelt

Egy helyi borászati vállalat igazgatóját nevezte ki az ukrán elnök Kárpátalja új kormányzójává

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kinevezte kedden Kárpátalja új kormányzójává Anatolij Poloszkovot, a beregszászi székhelyű Chateau Chizay borászati vállalat igazgatóját.

Zelenszkij egyúttal felmentette hivatalából Poloszkov elődjét, Olekszij Petrovot, akit hétfőn a kárpátaljai megyei tanács megválasztott elnökének. Petrov még az október végi helyhatósági választások előtt kérte felmentését, hogy indulhasson képviselőjelöltként az államfő mögött álló Nép Szolgája párt színeiben a megyei tanácsválasztáson.

Poloszkov az Ukrajinszka Pravda hírportál írása szerint 1968-ban született, 1997-ben jogi diplomát szerzett. Ezt követően a bankszektorban töltött be különböző tisztségeket, illetve vállalkozói tevékenységet folytatott. A borászati vállalatnak 2011 óta az igazgatója.

(MTI – Fotó: kiszo.net.)

További híreink

Szétesőben a Bács-Kiskun megyei Momentum

Faragó Dániel

A magyar tanárok igen, de a fizetéseik már nem versenyképesek

Faragó Dániel

A lengyel kormányfő szerint széteshet az EU

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben