21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld

Egy legenda elment – emlékezni hív a Légió Hungária

2014-ben Cseresznye György – sokunknak “Gyurimester” – tragikus körülmények között elhunyt. A Titkolt Ellenállás egykori énekesének tiszteletére a Légió Hungária idén július 16-án immár negyedik alkalommal szervez kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött emléknapot.

A 4. Cseresznye Gyuri Emléknap a debreceni köztemetőben, egy megemlékezéssel veszi majd kezdetét, ahol a megemlékező beszéden túl, a „Vagyunk” rítus mellett a résztvevők egy szál virág elhelyezésével, illetve egy-egy mécses meggyújtásával róhatják le tiszteletünk „Gyurimester” emléke előtt.

A megemlékezés 17:00-kor kezdődik. Előtte 16:30-tól gyülekező a Debreceni köztemető bejáratánál (4028 Debrecen, Benczúr Gyula u. 6,) ahonnan a résztvevők közösen vonulnak majd át a megemlékezés helyszínére, Gyuri végső nyughelyéhez.

A nap további részében Gyuri egykori barátai, harcostársai beszélik át a mozgalmi élet, a zene és a politikai közötti összefüggéseket. 19 órától pedig kerekasztal-beszélgetésre kerül sor az alábbi témákban:

– Mit adott a skinhead szubkultúra a szélsőjobboldal számára?
– A különböző nemzeti, illetve NS zenekarok miben, és mennyiben segítették a mozgalmi élet kialakulását? Valóban többről van szó, mint pusztán zenéről?
– Van-e még relevanciája a múlt zenekarainak, szubkultúrainak napjainak politikai életére nézve?

A résztvevők:
Kima Norbert (a Titkol Ellenállás zenekar volt vezetője)
Tyirityán Zsolt (a Betyársereg vezetője)
Geri (a Vérszerződés zenekar frontembere)

A megemlékezés és a kerekasztal beszélgetés is előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az [email protected] címen lehet megtenni.

Légió Hungária

További híreink

Lejártak az autópálya matricák

Gabay Dorka

Rágalomgyár – a Mi Hazánk elnöke reagál a lejáratási kísérletre

Dunai Tibor

Az IDEA mérése szerint a parlamenti küszöb közelében a Mi Hazánk (frissítve)

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen