1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Egy nyíregyházi parkban rabolta ki, rugdosta meg az ismerősét

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 26-án délután Nyíregyházán kérdőre vonta az ismerősét azt állítva, hogy ő korábban szidalmazta a gyanúsított anyját. A sértett ezt tagadta, ekkor M.M. gyanúsított megfenyegette, majd a padon ülő sértett arcát kétszer megrúgta.

Ezután még további veréssel fenyegetve felszólította a sértettet, hogy adja oda neki a telefonját. A sértett a további bántástól tartva átadta neki a telefonját. A gyanúsított ezután ismét megrúgta a sértett arcát és ismét megfenyegette, hogy amennyiben feljelenti, vagy elmondja valakinek a történteket, úgy „még többet fog kapni”.

A gyanúsított ezután ismeretlen helyre távozott, őt elfogatóparancs alapján július 27-én fogta el a nyomozó hatóság. A sértett férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottat a Nyíregyházi Járásbíróság 2019. március 20.-án véglegessé vált ítéletével 1 év időtartamra próbára bocsátotta, jelenleg több büntetőeljárás – garázdaság, könnyű testi sértés és lopás miatt – is van vele szemben folyamatban. A gyanúsításban szereplő rablás bűntette kiemelt tárgyi súlyú, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, továbbá a vádlott a nyomozó hatóság elől megszökött.

A bíróság döntése szerint ezekre tekintettel fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, megnehezítené a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. A végleges döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza meg.

Forrás: elemi.hu

További híreink

Fényes nappal raboltak ki egy idős nőt Budapesten

Irányi Dániel

Ózdi nő kábított el, és rabolt ki egy férfit

Irányi Dániel

A 4-6-os villamos gyanútlan utasait rabolta ki egy “fiatal”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben