5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Egyre élesebb a belharc az MSZP és a Jobbik képviselői között az összefogás miatt (+videó)

Bár a Jobbik az vallja, hogy már néppártosodott és szakított korábbi radikális szélső jobboldali múltjával, ennek ellenére egyre több szocialista képviselőt zavar, hogy a két párt összeállt az őszi önkormányzati választásokon. A Mi Hazánk Mozgalom szerint viszont a Jobbik mára már egy baloldali párt lett.

Egyre több helyen feszülnek egymásnak az ellenzéki képviselők az MSZP és a Jobbik összefogása miatt. Legutóbb Kaposváron jelentette be az MSZP-s Szöllősi Istvánné, hogy azért nem a pártja színeiben indul lépviselőként az őszi választáson, mert nem akar ölelkezni a Jobbikkal. Döntéséért kizárással fenyegette meg a megyei szocialista párt vezetője.

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a szocialisták a nemzetiségi tagozatának alelnöke, hogy kilép az újpesti MSZP-ből, mivel számára elfogadhatatlan, hogy a párt együttműködik a szélsőjobboldallal. Csóka János Pál egyenesen politikai bűnnek nevezte azt, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén a Jobbiknak ígérték oda az alpolgármesteri posztot.

Bangóné szerint ezzel a lépéssel korábbi párttársai és a nemzetiségi tagozat is bomlasztják az összefogást.

De nem csak az MSZP-ben, a Jobbikban is feszültséget okoz a szövetség. Hajdúszoboszlón a helyi szervezet fordított hátat az összefogásnak. A jobbikos képviselők szerint a városnak nem ez az érdeke. A Jobbik frakcióvezetője megerősítette, hogy a helyi kritika ellenére ők továbbra is az ellenzék közös jelöltjét Holoda Attilát támogatják.

A Mi Hazánk mozgalom szerint az ellenzéki összefogás azt bizonyítja, hogy a Jobbik mára egy baloldali párt lett.

Közben az Origó írt arról, hogy Elképesztő mutyizásba kezdett a Jobbik és az MSZP Kispesten. A portál szerint a helyi fideszes polgármesterjelölt, Dódity Gabriella a Facebook-oldalán tette közzé azokat a dokumentumokat, amely szerint Dobó József – aki jelenleg is a Jobbik szakértőjeként dolgozik Kispesten, korábban pedig képviselőjelölt is volt a párt színeiben – 15 és fél millióért kapott lakást a szocialista vezetéstől, amit most több mint 28 millió forinttért árul.

Bár az Origó szerint az adásvételi szerződést maga Gajda Péter polgármester szignálta, ám most úgy nyilatkozott, hogy nem tud arról, hogy jobbikos szakértő kapott-e lakást, a konkrét esetet pedig nem ismeri.

A kispesti Fideszes polgármesterjelölt az esettel kapcsolatban írásban intézett kérdéseket a jegyzőhöz. Erre azonban még választ nem kapott.

(Hír TV)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben