28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Egyre erősödő belső feszültség a Jobbikban

Nem fenyegeti összeomlás a Jobbikot – jelentette ki Varga-Damm Andrea arra reagálva, hogy az eddigi pártigazgató, Szabó Gábor lemondott posztjáról. A párt alelnöke viszont a kialakult helyzetet még kommentálni sem kívánta a Hír TV-nek. Lantos János (Mi Hazánk) szerint a Jobbik 2022-re el fog tűnni. 

„Ahol én ott vagyok az nem omolhat össze, tehát ez egy alapvetés”

– így reagált Varga-Damm Andrea a Jobbik országgyűlési képviselője azokra a hírekre miszerint totális összeomlás zajlik a Jobbikban. Az Origo is beszámolt róla, hogy a párt egyik legfontosabb emberének számító, Szabó Gábor 16 év után lemond pártigazgatói posztjáról. Varga-Damm Andrea tagadta, hogy erre azért kerülhet sor, mert Szabó nem támogatja, hogy a Jobbik együttműködjön Gyurcsány Ferenc pártjával.

Szabó Gábor utódja várhatóan a jelenlegi Jobbik elnök Sneider Tamás lesz, de egyes információk szerint Varga-Damm Andrea szintén pályázik a posztra. Ezt a jobbikos politikus Híradónknak határozottan cáfolta, viszont bejelentette, hogy Szabó Gáborral szemben elindul a Jobbik választmányi-elnöki székéért.

A Jobbik alelnöke nem kívánta kommentálni a párton belül kialakult helyzetet, a Mi Hazánk Mozgalom pedig úgy gondolja, hogy a Jobbik agóniáját látjuk.

A Jobbik január 25-én tartja tisztújító kongresszusát, az elnöki posztért Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető már bejelentette indulását.

(hirtv.hu nyomán)

További híreink

Országos tisztifőorvos: országszerte 25 kórházban ápolnak fertőzötteket

Szabó Norbert

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Irányi Dániel

Tönkrementek a buszos vállalkozások az elmúlt évben

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben