17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Egyszerűen besétált egy idős házaspárhoz, majd megverte és kirabolta őket

Besétált a sértett ingatlanjába, majd az idős asszony bántalmazását követően 320.000 forint készpénzzel távozott. A Dabasi Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt nyomoz a nő ellen, akinek letartóztatását elrendelte a bíróság – írja az Ügyészség.

2021. május 14-én napközben a sértett ingatlanja előtt sétáló gyanúsított bekéredzkedett a számára ismeretlen idős asszonyhoz. Az utcán álló sértett határozott elutasítása ellenére a gyanúsított az ingatlan másik kapuján keresztül bement az udvarra és a lakásba, hogy értékeket keressen. A gyanúsított magához vett egy perselyt, a sértett azonban utolérte és elvette tőle. Mivel az elszánt gyanúsított próbálta megszerezni az értéktárgyat, dulakodás alakult ki közöttük, a terhelt még táskájával is csapkodta az idős asszonyt.

Észlelve a történéseket, a sértett élettársa bottal ráütött a gyanúsítottra, aki rendőrségi feljelentést kilátásba helyezve, a perselyből megszerzett 320.000 forint készpénzzel együtt gyorsan távozott.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés. Bejelentett munkahelye és jövedelme nem ismert, vélhetően vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből él. A terhelt bejelentett lakóhelyén nem, tartózkodási helyén is csak alkalmanként tartózkodik.

Fentiekre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén további hasonló bűncselekményeket követne el, elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást tanúk befolyásolásával veszélyeztetné.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. június 19-ig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További híreink

Felavatták Bethlen Gábor egész alakos szobrát Marosvásárhelyen

Varga Lilla

A Mi Hazánk nyomán dönthet a védettségi igazolványról az Alkotmánybíróság

Faragó Dániel

220 éve született Jedlik Ányos

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen