11.2 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy

Éheztette, verte, rabszolgaként dolgoztatta áldozatait egy hétfős család Pakodon

Nehézsorsú embereket tartottak embertelen körülmények között, rabszolgaként Pakodon. Az egyik éheztetett férfi 5 évvel ezelőtt a fogságban elhunyt.

A család tettére úgy derült fény, hogy egy életveszélyes állapotba került nőt a zalaegerszegi kórházba szállítottak, akinek testén bántalmazásra utaló sérüléseket találtak. A zalai rendőrök büntetőeljárásban vizsgálták a történteket, így jutottak el a pakodi csicskáztatókhoz.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem gyanúja miatt indított eljárást a család tagjaival szemben.

A nyomozás során kiderült:

a gyanúsítottak korábban több férfit és nőt is fogva tartottak a pakodi házukban, őket barátság vagy szerelemi kapcsolat ígéretével csábítottak magukhoz.

Hosszadalmas és aprólékos munkával a rendőrök a bűncselekményeket több évre visszamenőleg derítették fel, a fogvatartottak vonatkozásában több megegyező vagy hasonló szálat is megállapítottak.
A csicskáztató família szinte minden áldozatukat megfosztotta személyi szabadságától.

Éheztették, verték és embertelen körülmények közt tartották őket.

Az általuk befolyásolt embereket több esetben hitelfelvételre kényszerítették, majd a pénzt elvették tőlük. A munkahellyel rendelkező áldozataiktól elvették a fizetésüket, s ha szökni próbáltak, akkor megverték őket. Az éheztetett, embertelen körülmények között tartottak közül egy férfi öt évvel ezelőtt meghalt. Az elkövetők közül négyen jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt állnak. A zalai nyomozók lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

24.hu nyomán – Kiemelt képünk illusztráció, forrás: 24.hu

További híreink

Párnával fojtogatták az idős asszonyt, hogy elárulja hol tartja a pénzét

Kiss Albert

Életfogytiglanit kér az ügyész a rablógyilkosokra

Joó György

Megverte hetvenkét éves, Parkinson-kóros édesapját az ittas férfi

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben