1.2 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Elérkezik a várva várt utazás, Novák Katalin Izraelbe megy

Isaac Herzog, Izrael Állam elnökének meghívására kétnapos munkalátogatásra Izraelbe utazik november 16-17-én Novák Katalin köztársasági elnök, írja a Sándor-palota közleményében – írja a Telex.

Bár korábban már találkozott a Zsidó Világkongresszus elnökével, valamint több nemzetközi és amerikai zsidó szervezet vezetőjével is egyesült államokbeli hivatalos látogatásának első napján a magyar köztársasági elnök,

de most jöhet a nagy utazás egyenesen Izraelbe.

A közlemény szerint a látogatás célja a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése. Az államfő az elnöki találkozó után Benjamin Netanjahu megválasztott miniszterelnökkel, illetve Yair Lapid, Izrael Állam ügyvivő miniszterelnökével is beszélni fog.

Novák Katalin a tervek szerint ellátogat majd a jeruzsálemi holokauszt emlékközpontba, a Jad Vasem Intézetbe, ahol holokauszt túlélőkkel beszélget, valamint találkozik a jeruzsálemi keresztény felekezetek képviselőivel is. A látogatás alatt Novák Katalin a magyar honvédelmi miniszterrel megnézi az izraeli Vaskupola rakétaelhárító-rendszer működését is.

Benjamin Netanjahu kifejezetten szoros viszonyt ápolt Orbán Viktorral és a visegrádi négyekkel, a jó kapcsolatot az is erősítette, hogy Orbán több olyan EU-s közleményt is megvétózott, amelyek Izraelt szankcionálták volna.

Novák Katalin az őszi időszakban gyakran utazott munkalátogatásokra, többek között járt Szerbiában, Romániában, és október végén Bécsben is.

(Fotó: Hír TV)

További híreink

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

Stummer a Momentumban: mindent bele fogok adni, előre nézek, nem hátra

Faragó Dániel

Már a Mol több kútjánál is hiánycikk az üzemanyag

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben