20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy

Elfogták az unokázós bűnözőt Budapesten

A csalásokkal gyanúsítható nő több mint 10 millió forint értékben pénzt és ékszereket csalt ki öt idős asszonytól – tette közzé a police.hu.

A gyanú szerint egy nő 2020. augusztus 27. és október 15. között öt budapesti – I., IV., VI., VII. és XI. kerületi – idős asszonytól csalt ki pénzt az unokázós trükkel. A feltételezett elkövető a sértettektől összesen több mint 8 millió forintot és közel 2 millió forint értékű arany ékszereket vett át.

Az elkövetés a már ismert módon történt, egy ismeretlen telefonáló – többször magát rendőrnek kiadva – azt mondta az idős sértetteknek, hogy gyermekük balesetet okozott, és pénzre van szüksége, hogy az eljárás során szabadlábon védekezzen. A pénzátadásra mindig más helyszínt beszéltek meg, majd ott egy fiatal nő vette át a kicsalt pénz vagy ékszereket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály unokázós nyomozócsoport kollégái azonosították a futárt, a 25 éves B. Karolinát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály kollégáival közösen 2020. október 19-én este egy terézvárosi lakásban elfogták a nőt, majd előállították a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A rendőrök B. Karolinát őrizetbe vették és ötrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A XI. kerületi nyomozók előterjesztést tettek a nő letartóztatásának indítványozására.

(Forrás és kép: police.hu – Videó: youtube.com)

További híreink

Őrizetbe vették a 2016-os nizzai terrortámadás elkövetőjének bűntársát

Faragó Dániel

Újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kéri Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész

Irányi Dániel

Idegállapotba került, hát lefejelte a portást az Országos Kardiológiai Intézetben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben