17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy

Elfogták Brazíliában Rocco Morabito olasz maffiafőnököt

Elfogták hétfőn Brazíliában Rocco Morabito olasz maffiafőnököt, a 2019-ben egy uruguayi börtönből megszökött kábítószer-kereskedőre a brazil hatóságok az ország észak-keleti részén lévő Joao Pessoa városban bukkantak rá.

A calabriai maffia (‘ndrangheta) főnökeként számon tartott Morabitót egy meg nem nevezett “másik olasz szökevénnyel együtt” tartóztatták le közös brazil-olasz nyomozás eredményeként – számolt be róla közleményében a brazil szövetségi rendőrség (PF).

“Az Interpol római központjának egy olasz rendőrökből álló csapata – amely a nyomozásban is részt vett – vasárnap érkezett Brazíliába olasz csendőrökkel együtt, már a letartóztatás reményében” – részletezte a rendőrségi közlemény.

A PF szerint Morabito személyében az Olaszország által egyik leginkább keresett bűnözőt sikerült elfogni.
“A Brazília és Olaszország közötti kábítószer-csempészet szervezésében az 1990-es évekig visszamenőleg megtalálni Rocco Morabito tevékenységének nyomait” – magyarázta a szövetségi rendőrség, amely kedden sajtóértekezleten ismerteti majd a sikeres elfogási művelet részleteit.

A nemzetközi rendőrségi szervezet, az Interpol úgynevezett vörös listáján szereplő, 54 éves bűnöző ellen a brazil legfelsőbb bíróság (STF) adta ki a letartóztatási parancsot.

(MTI)

További híreink

Éveken át bujkált a hatóság elől egy pápai férfi

Varga Lilla

Segítséget színlelve fosztottak ki egy idős férfit a “kreatív” tolvajok

Varga Lilla

“Fiatalbűnözés” Kecskeméten- fényes nappal, szóváltás után késelt a belvárosban

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen