17 C
Budapest
2020. október 27., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy

Elítélték apát és fiát

A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. május 21-én megtartott tárgyaláson elítélte V.Zs.-t és fiát, ifjabb V.Zs-t.

Az apát a bíróság rablás bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, míg a  társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól felmentette.

Ifj. V.Zs. II. rendű vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, míg a társtettesként elkövetett rablás bűntettének vádja alól felmentette.

2019. szeptember 26-án éjszaka az apa a fiával és barátaival egy újfehértói csárdában  italozott. Mikor távozni készültek, az apa (I. rendű vádlott) megkérte a csárdában dolgozó sértettet, hogy készítsen össze nekik több italt és csokoládét elvitelre.

A sértett ennek eleget tett, de az I. rendű vádlott a csomaggal fizetés nélkül távozott. A sértett utána ment a csárda előtti parkolóba, és az ott várakozó II. rendű vádlott és  annak barátai jelenlétében felszólította, hogy fizesse ki a 89.133 forint vételárat, de ő ennek továbbra sem tett eleget. Mikor berakta az autóba a csomagot, a sértett megpróbálta azt kivenni, de a vádlott rátámadt, dulakodni kezdtek. Ifj. V.Zs. II. rendű látta apja bántalmazását, kiszállt a kocsiból és fejbe rúgta a földön fekvő sértettet. Ezután a vádlottak autóba ültek és elhajtottak.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség vádiratában mindkét vádlottat súlyos testi sértés  bűntettének kísérletével és rablás bűntettével vádolta. A bíróság a tárgyaláson meghallgatta a sértettet és ismertette az elkövetéskor jelenlévő tanú írásbeli vallomását.

A bíróság elhitte ifj. V.Zs. azon állítását, miszerint nem tudott arról, hogy az apja nem fizette ki az italokat, az ő erőszakos magatartása – ellentétben az apja tettével – nem azok megszerzésére irányult, ezért őt a rablás bűntettének vádja alól  felmentette. Az elsőrendű vádlott pedig nem okozott sérülést a sértettnek, ezért őt a testi sértés vádja alól  mentette fel.

A bíróság a büntetés kiszabásakor figyelembe vette, hogy mindkét vádlott büntetett előéletű, az apa a  cselekményt visszaesőként követte el. Az ítélettel szemben I. rendű vádlott és védője enyhébb  büntetés kiszabása, II. rendű vádlott és védője felmentés érdekében, míg az ügyészség mindkét vádlott  vonatkozásában súlyosbításért jelentett be fellebbezést. A jogerős döntést az ügyben a Nyíregyházi  Törvényszék fogja meghozni.

Kapcsolódó híreink

B. Roland “szóváltást” követően villáskulccsal rendezte a nézeteltérést

Irányi Dániel

Tipikus szamurájos eset Tarnaleleszen, friss ítélettel

Kiss Albert

Nem létező védőmaszkokkal üzletelő bűnözői csoport tagjait állították elő

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben