0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Elképesztő, hogy a TASZ szerint elhibázott a droghasználókat bűnözőként kezelni

A Mi Hazánk Mozgalom elképesztőnek tartja, hogy a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet azt állítja, nem kell bűnözőként kezelni a drogfogyasztókat. A szervezet a drogstratégiát bíráló bejegyzésében azt írja, idézem: “Mi úgy gondoljuk, hogy elavult és elhibázott megközelítés a droghasználókat bűnözőként kezelni, ezért érintettek százainak nyújtunk már jogi segítséget” – írja közleményében Pakusza Zoltán.

“Felhívom a TASZ figyelmét, hogy azokról a drogosokról beszél, akik sok magyar településen teszik pokollá mások életét. Zombiként közlekednek az utcákon, például Miskolcon az Újgyőri főtéren, de említhetnék számos más települést is. Azokról a drogosokról beszél a jogvédő szervezet, akik sokszor nem munkával, hanem lopásból, rablásból – amelynek többször gyilkosság a vége – szerzik a pénzt a drogra.” – hangsúlyozza a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

Véleménye szerint az ilyen környéken élő becsületes emberek ingatlanjai leértékelődnek, környezetük élhetetlenné válik. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy őrjöngő, rosszul lévő drogoshoz a TB-t fizetők pénzén megy ki a mentőkocsi, akár egy héten többször is, miközben az egészségügy folyamatos forráshiánnyal küzd.

Azt is jól látjuk, hogy a TASZ folyamatosan támadja azokat az önkormányzati rendeleteket, amelyek a rendet hivatottak szolgálni. Fel kell tenni azt a kérdést, szükség van-e olyan civil szervezetre hazánkban, amely a normalitással szemben az abnormalitást, a rendet tisztelőkkel szemben a rendbontókat támogatja?

-fogalmaz az alelnök.

A Mi Hazánk Mozgalom elítéli a TASZ tevékenységét, mert mi úgy gondoljuk, hogy a drogosokkal szemben a törvénytisztelő, dolgozó embereket és értékeiket kell megvédeni – zárja közleményét Pakusza Zoltán.

Magyarjelen.hu

 

További híreink

Tizenhat éves ikertrió terrorizálta az utasokat a villamoson – egyikük szökésben

Irányi Dániel

Toroczkai László legújabb videója: LMBTQ+ mint politikai mozgalom

Kemény János

Komárom-Esztergom megyében is az utcán a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen