21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Elképesztő: tűz ütött ki egy román kórház intenzív osztályán, legalább 10 halott

Tűz ütött ki szombat este a Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán, az eddigi információk szerint legalább tíz beteg életét vesztette.

A Neamţ megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Irina Popa szerint az osztályon kezelt tíz beteg életét vesztette, hét másik páciens pedig válságos állapotban van. Az ügyeletes orvos másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett, a szóvivő szerint az ő állapota is kritikus. Az intenzív osztály két kórtermében összesen 17 pácienst kezeltek. A hét sérültet átszállítják két iaşi-i kórházba. Közülük hatan koronavírusos betegek – nyilatkozta a iaşi-i rohammentő-szolgálat koordinátora, Diana Cimpoeşu. Nelu Tătaru egészségügyi miniszter még szombat este a helyszínre siet – tájékoztatott a bukaresti szaktárca. Lucian Micu, a moldvai város egészségügyi intézményének menedzsere úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem ismertek a tűzvész okai.

A válságos állapotban lévő ügyeletes orvost helikopterrel a bukaresti Floreasca kórházba szállítják, a többi, ugyancsak súlyos égési sérülést szenvedett betegeket pedig katonai repülőgéppel Jászvásárra. Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a Digi 24 hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy az előzetes információk szerint rövidzárlat okozhatta a tüzet, és ennek nyomán terjedtek el a lángok az intenzív osztályon.

Egyébként az itt ápolt betegek valamennyien koronavírus-fertőzöttek. Ludovic Orban miniszterelnök a belügyminisztériumban alakult válságstáb munkáját felügyeli. A Neamţ megyei törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölés alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen bűnvádi eljárást indított a Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán történt tűzvész ügyében. Nem sokkal később a bukaresti legfőbb ügyészség bejelentette, hogy átvette az ügyet a területi vádhatóságtól.

(MTI – kép: Krónika)

További híreink

Háborús helyzetre megalkotott törvény lépett életbe az USA-ban

Kiss Albert

Egy 35 éves nő erőszakolt meg egy 9 éves kislányt

Dunai Tibor

Az Antifa budapesti oldala fosztogatásra buzdít

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen