17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Környezetvédelem

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i bázis dokkjában álló amerikai hadihajón

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i flottatámaszpont dokkjában álló amerikai hadihajón – jelentette be csütörtökön a haditengerészet. Az utóbbi években ez volt az egyik legsúlyosabb tűzeset amerikai hadihajón nem harci cselekmény közben.

A vasárnap reggel kigyulladt Bonhomme Richard partraszálló hajón a legnagyobb veszély az volt, hogy a tűz eléri a tartályaiban lévő 3,7 millió liter üzemanyagot. Az oltásban mintegy 400 tengerész vett részt váltva egymást. Közben 63 embert – 40 tengerészt és 23 civilt – kellett ellátni a hőség okozta kimerülés, füstmérgezés és könnyebb sérülések miatt.

Philip Sobeck ellentengernagy közölte, hogy egyelőre még ellenőrzik, nem maradt-e tűzfészek valahol, és ha ezt befejezték, akkor kezdik el a vizsgálatot a tűz okának kiderítésére. Hozzátette, hogy a kár nagyságát sem tudják egyelőre felbecsülni.

A hajó felújítási munkák miatt 2018 óta állt a San Diegó-i bázis dokkjában.

(MTI)

További híreink

A kormány a magyar cégekkel fizetteti ki a multik adókedvezményeit

Irányi Dániel

Von der Leyen: határozott választ kell adni a Ryanair-gép földre kényszerítésére

Kemény János

Kamera elé állt a végrehajtók főnöke

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen