5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Elrabolták a násznépet és a fiatal párt is az esküvőről

Április 12-én, húsvét vasárnap tartotta (volna) egy tegina kabatai pár az esküvőjét. A források szerint feltételezhetően fuláni fegyveresek törtek be a templomba a szertartás alatt és nem csak a fiatal párt, de a lelkipásztort és a vendégek egy részét is magukkal hurcolták egyelőre ismeretlen helyre, jelentette a Morning Star News. Az eseményről azok a szemtanúk számoltak be, akik időben el tudták hagyni a templomot, így nem kerültek a fulánik kezére. Ugyanezen a napon, ugyanúgy Tegina Kabatában a fulánik legalább öt másik emberrel végeztek egy másik, fegyveres támadásban – jelentette a persecution.org.

A fulánik napi szintű támadásai teljesen szétzilálják Nigéria keresztény közösségeit. Több százezerre tehető azoknak a keresztényeknek a száma, akik otthonaik elhagyására kényszerültek az ország középső és északi régióiból. A menekültek nagy része az ország nagyvárosaiban keres menedéket, jobb esetben élnek a környéken további családtagok, akik befogadhatják őket. Vannak családok, akik befogadják a menekülteket, így azonban a létfenntartás még nehézkesebbé válik, ennek következtében azok a területek is süllyedni kezdenek, amelyeket közvetlenül nem érint az erőszak.

A nigériai kormány csupán elméleti, politikai síkon vesz tudomást az országban évek óta tomboló erőszakhullámról, kormányzati szintű gyakorlati intézkedés még nem történt.

Forrás: vasarnap.hu

További híreink

Idegesítette a harangszó – ezért gyújthatta fel a templomot Tiszakécskén egy fiatal

Faragó Dániel

Nem eltűnt, hanem gyermekeket terrorizált Dzsesszika

Irányi Dániel

“Elkövető életmódot” élő utas támadta meg a sofőr segítségére siető férfit az Örs vezér terén

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben