17 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Eltűnhet a Coca Cola az egyik német áruházlánc polcairól

A Bild értesülései szerint szeptember elsejével óriási áremelkedést jelentett be a Coca Cola, melyet az Edeka nevezetű áruházlánc elfogadhatatlannak nevezett. Mivel a felek nem tudtak megegyezni megtörhet az, amit senki sem gondolt volna: a cég termékei eltűnhetnek az Edeka polcairól.

Az elmúlt hónapokban több világmárka is komoly árnövekedést jelentett be, hogy az infláció mellett is tudjon hasznot termelni. Ennek azonban a legnagyobb kárvallottjai maguk a vásárlók.

Az Edeka részéről az áruházlánc vezetője nyilatkozott, aki leszögezte, többször figyelmezették beszállítóikat,

ne éljenek vissza a helyzettel és tartózkodjanak az indokolatlanul magas áremelésektől.

Markus Mosa úgy fogalmazott, világosság tették:

az élelmiszer az ő boltjaikban nem válhat luxustermékké.

Jöhet az új német Fanta?

Mára már kevéssé ismert tény, de a Fantát eredetileg a III. Birodalom fejlesztette ki, mikor a ’30-as években felmerült annak a lehetősége, hogy az Egyesült Államok bojkottal fogja sújtani Németországot. A német vezetés komolyan számolt azzal a lehetőséggel, hogy az amerikaiak embargót vetnek ki a népszerű üdítőitalukra, a Coca Colára is.

Ennek ellensúlyozására alkották meg az első Fantát, hogy a német nép se maradjon szénsavas üdítő nélkül, és ne érezzék azt, bármiben is hiányt kell szenvedniük az új vezetés alatt. A megszállás után aztán ezt is bekebelezték az amerikaiak.

További híreink

Országos tisztifőorvos: a járvány első hullámának végén jár az ország

Szabó Norbert

Akár a polgári engedetlenség eszközéhez is nyúlnának a mátészalkai kórház érdekében

Kemény János

Újabb tutaj süllyedt el a Földközi-tengeren

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben