20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldBűnügy

Embercsempészügyben emeltek vádat Baján

Bűnszövetségben elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy ukrán férfival szemben, aki egy bűnbanda megbízásából fizetségért ötször szállított illegális bevándorlókat Bécs felé – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A vádirat szerint az ukrán férfi még 2020. október végén érkezett Magyarországra, hogy egy embercsempészésre szakosodott, összehangoltan működő bűnözői csoport megbízásából, rendszeres fizetségért illegális bevándorlókat szállítson a szerb határ közeléből Nyugat-Európába.

A férfi Budapesten bérelt autókat a csempészéshez, majd a megbízóitól kapott GPS-koordináták alapján vette fel az illegális bevándorlókat a szerb határ közelében.

Az úticél, Bécs sikeres elérését követően videófelvétellel igazolta a feladat teljesítését.

A megbízók eurót és ukrán hrivnyát utaltak a számlájára, összesen mintegy 400 ezer forint értékben.
Október végén öt alkalommal összesen 26 migránst szállított megbízásra, de az utolsó esetnél Baján elfogták a rendőrök.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő férfit üzletszerűen, bűnszövetségben, folytatólagosan elkövetett embercsempészéssel vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, kiutasítás kiszabását és az embercsempészésért kapott pénz elkobzását indítványozza vele szemben.
Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt.

(illusztráció:kadarka.net)

További híreink

Március 15-én útjukra indulnak Magyarországon az emeletes vonatok

Irányi Dániel

Letartóztatták a szolnoki kórházban dühöngő koronavírusos férfit

Szabó Norbert

A fiatalok köthettek bele a késelő buszsofőrbe

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben