35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekTudomány

Emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben- lesz hatodik hullám is

A Nemzeti Népegészségügyi Központ beszámolója szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben továbbra is emelkedő tendenciát mutat, több szakértő azt erősítette meg, hogy még az idén lesz “szerencsénk” a hatodik hullámhoz is.

A megyeszékhelyek több mint felében – Budapesten, Kecskeméten, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen – emelkedő tendencia figyelhető meg, csökkenés egyik vizsgált városban sem tapasztalható.

A koncentrációk Szekszárd és Veszprém kivételével minden vizsgált településen az „emelkedett” tartományba esnek.

Az NNK (és a kormány) szerint továbbra is az oltás a megoldás, ezért arra kérik azokat, akik még nem adatták be a kísérleti vakcinát, hogy tegyék meg mielőbb, akiknek pedig a második oltását követően eltelt több mint négy hónap, éljenek a megerősítő oltás lehetőségével.

A kormány szeptemberre még 900.000 vakcinát rendelt, de hasonóan járnak el a környező országok is. Ausztriában már újra kötelező a masz viselése, az átmenetileg felfüggesztett általános oltási kötelezettséget pedig ősztől tervezik visszavezeteni.

Kínában a legnépesebb várost teljes vesztegzár alá helyezték, Sanghajba jelenleg a kritikus fontosságú szállítmányokon kívül senkit és semmit nem engednek be, ahogyan ki sem.

A napokban Rusvai Miklós is megerősítette, hogy egészen biztosan lesz hatodik hullám az eddig beadott oltások ellenére is. Rusvai azt is elárulta, hogy ő még nem kapta el a vírust, de már beoltatta magát és mindenki másnak ezt javasolja.

Rusvai biztos benne, hogy jön a hatodik hullám

 

További híreink

“Elég a kötelező oltásból”- úton a magyar szabadságkonvoj

Faragó Dániel

Falus Ferenc: akit beoltanak is képes fertőzni, ezért maradnia kell a maszknak

Irányi Dániel

A Tejútrendszer leggyorsabban forgó csillagát fedezte fel egy kínai kutató

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben