24.1 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Emmi: aki halasztható műtétre vár, de nincs beoltva, maga fizeti a PCR-tesztet

Kásler Miklós Emmi-miniszter pénteki Facebook-posztjában közölte, május 13-tól indulhatnak újra az elektív (halasztható) beavatkozások és rehabilitációs folyamatok a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával – vette észre a Telex.

A miniszter kiemelte, a betegek felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány.

Ha valakinek nincs ilyen, akkor a tervezett beavatkozás előtt 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel kell rendelkeznie.

A lap ezzel kapcsolatban megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a PCR-tesztet, illetve antigén gyorstesztet a kórház, vagy a beavatkozó intézmény állja-e az oltással nem rendelkező személyek esetén?

Az Emmi azt válaszolta:

“Aki nem oltatja be magát, az saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet.”

Tették mindezt úgy, hogy mellesleg a TB-hozzájárulást idén (megint) emelték. Ennek ellenére az “oltatlanok” fizessenek csak…

Műtétet akarsz? Oltakozz!

Mint azt már számos alkalommal egyértelművé tették, a kormányt továbbra sem érdeklik a járványügyi adatok, kizárólag a beoltottak számához kötnek mindent. Korábban csak arról esett szó, hogy 5 millió beoltott után már lehet esküvőket tartani, ennek ellenére a 4 milliót elérve az oltási kedv látványosan megcsappant. Így Gulyás Gergely csütörtökön a kormányinfón “bedobta”, ha az ország szeretné, hogy újra induljanak az elektív műtétek, el kellene érni a négy és fél millió beoltottat. Addig nincs műtét. Ha megvan az 5 millió, akkor az esküvők mellé megkapjuk “ajándékba” a rehabilitációs programok” újraindítását is.

Az viszont nem világos, hogy Kásler csak rendkívül optimista, és úgy véli, jövő hét csütörtökre könnyedén meglesz az 5 millió beoltott, vagy a számoktól függetlenül mindenképpen megindulnak a műtétek, ugyanis ezekről Facebook-posztjában egyáltalán nem tesz említést.

Az eredeti tervben ráadásul szerepelt még a látogatási tilalom feloldása is, ezt azonban a jelek szerint “eltették későbbre”. Nem baj, majd öt és félnél, vagy a mágikus hatmilliónál.

További híreink

Drogháború Mexikóban: megsokszorozzák a katonai jelenlétet a főváros körül

Szabó Norbert

Toroczkai: cigányság és a ketyegő bomba

Szabó Norbert

34 sérült: a sofőr, a vizsgabiztos és a busz tulajdonosa is gyanúsított

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben