0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Erdélyt nem lehet odaadni a magyaroknak, hiszen az most is magyar föld – bocsánatkérést vár a Mi Hazánk a román államfőtől

A Mi Hazánk Mozgalom durva, a Nagy-Románia Párt egykori soviniszta, magyargyűlölő elnökét is megszégyenítő magyarellenes kirohanásnak tekinti és teljesen elfogadhatatlannak tartja Klaus Iohannis román államfő mai nyilatkozatát, amelyben azzal riogatott, hogy amíg ő és a kormány a koronavírus-járvány ellen küzd, addig a magyarellenességéről egyébként jól ismert Szociáldemokrata Párt (PSD) titokban megegyezett az RMDSZ-szel és odaadta Erdélyt a magyaroknak.

Felhívnánk Klaus Iohannis figyelmét, hogy Erdélyt nem lehet odaadni a magyaroknak, hiszen az most is magyar föld, ahol a magyar nemzettől elszakított külhoni magyar testvéreink élnek! Egyben emlékeztetnénk – a gyalázatos Trianoni döntés 100. évfordulójának évében – arra is a román államfőt, hogy a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezte a trianoni békediktátum ratifikációjáról szóló 1921-es törvény hatályon kívül helyezését.

Javasoljuk, hogy – amint azt évekkel ezelőtt Tőkés László is felvetette – Magyarország legalább vállaljon védhatalmi státust az erdélyiek felett ugyanúgy, mint Ausztria Dél-Tirol felett.

Felszólítjuk az egyébként német származású román államfőt, hogy azonnal hagyja abba a magyarellenes uszítást, amelyet minden bizonnyal arra próbál most használni, hogy elterelje a figyelmet a romániai válságkezelésbe egyre látványosabban belebukó kormányzat tevékenységéről, és kérjen bocsánatot az erdélyi magyaroktól!

Mi Hazánk Mozgalom

További híreink

A főpolgármester-helyettes szerint aki nem ért egyet a Pride-al, az gyenge és bizonytalan

Szabó Norbert

Megállapodtak az EU-s oltási igazolvány bevezetéséről

Irányi Dániel

Aradon lehet a magyar hősi katonatemető, ugyanis a románok nem fogadták el a székelyföldi helyszíneket

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen