17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Ez az ország egy férfiközpontú, mérgező ország, ahol az emberek nagy része gyűlölködő rasszista

Hazánk „mérgező ország”, a magyar életminőség és erkölcsök „pinceszinten vannak”, és eddig nem tudta, hogy honfitársainak milyen nagy része „gyűlölködő rasszista”. Interjút adott az osztrák Falter magazinnak Tóth Krisztina költőnő – vette észre a Mandiner.

Tóth Krisztina költő- és írónő azáltal vált országszerte ismertté, hogy egy interjúban kifejtette, ő legszívesebben kivenné Jókai Mórt és Szabó Magdát a kötelezők közül, mivel műveikben “helytelenül ábrázolják a nemi szerepeket”. Ezek helyett inkább beemelné a zsidó származású Berg Judit Lengemesék című sorozatát a kötelezők közé, noha azt nem árulta el, miért.

Aligha meglepő, hogy az interjú hatalmas felháborodást váltott ki megannyi magyarból. Voltak ugyan, akik mellé álltak, ám jóval többen küldték el melegebb éghajlatra. Az eset a nemzetközi sajtót is bejárta, a minap az osztrák Falter nevű lap készített interjút Tóth Krisztinával, hogy sírja ki magából bánatát, milyen “egy gyűlölködő fasisztoid” országban élni. A beszélgetést olvasva a riporternek nem kellett csalódnia.

Tóth elpanaszolta, olyan légkör uralkodik a magyar iskolákban, hogy inkább átiratták lányukat egy zsidó magániskolába.

Az írónő szerint a jobboldali sajtó teljesen eltorzítva mutatta be a kijelentéseit, és aztán két hétig vele volt tele a média, “főleg előnytelen fotóimmal” – teszi hozzá.

Az írónő ezután elpanaszolja, hogyan sértegették a legkülönbfélébb módokon, milyen sérelmek érték. Szerinte “Orbán cirkusza” zajlik, ő vet embereket “a fogalmatlan, felheccelt falka elé”.

A liberális értelmiség köréből akadt, aki kiállt mellette, de Tóth erre csak annyit mondott

“nagyon nehéz művelt, félénk hangokkal a fogalmatlan, lármás tömegeknél hangosabbnak lenni”.

Az őt ért támadások miatt az írónő a külföldi ismeretségi köreihez, fordítóihoz fordult segítségért.

“Erős jelzésre számítok, hiszen egy neves szerzőnő vagyok”

– állatja, szóval bizonyára így van.

Tóth Krisztina az interjúban arról is beszél, hogy Magyarországon központosítják a hatalmat, az ország férfiközpontú, ahogy a kormányzás is, hazánk pedig, miután a rendszerváltás után egy ideig a Nyugat része volt, most a posztszovjet befolyási terület felé kerül vissza.

Terjed a félelem légköre

Tóth Krisztina kijelentette:

“Ez az ország súlyos mentális károkat szenvedett el, az emberek lelkét leírhatatlan mértékben mérgezték meg, az életminőség és az erkölcsök pinceszinten vannak, különösen most, a járványhelyzetben. Ez nem fog egyik pillanatról a másikra rendbe jönni. Magyarország egy mérgező ország.”

Állítása szerint az ellene folyó sajtóhadjárat tönkretette az életét, de ennek ellenére sem gondolkodik az ország elhagyásában. Azonban rendkívül rossz érzéssel tölti el, hogy mennyi “gyűlölködő rasszista veszi körbe”, akikkel bárhol összefuthat a városban:

“Ötvenhárom évesen sem voltam felkészülve arra, hogy a honfitársaim milyen nagy része gyűlölködő rasszista. Ez csalódást keltő felismerés: ők ott állnak mögöttem a postán vagy mellettem a szupermarketben. A legjobb, ami történhet, hogy békén hagynak és tovább írhatom a könyveimet. Szenvedélyesen szeretek dolgozni”.

További híreink

Sok településen támadta meg a TASZ a rendet szolgáló szociális rendeleteket /videó/

Kiss Albert

Érdemes lesz évente megismételni az oltási kampányokat a brit egészségügyi államtitkár szerint

Irányi Dániel

Arra kérik az angol szurkolókat, ünnepeljék a térdelő játékosokat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen