7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Orbán Viktor hivatala elé vonul a Mi Hazánk- a kormány elhalasztja a kötelező oltást az egészségügyben (frissítve)

“Egyetlen párt tudta megfogni a kárt szenvedő csoportokat, ez a Mi Hazánk.”

 

“Százezres tömeg a vendéglátásban, akinek élete napi üzenet az ellenzék felé. Vajon fogják az adást? Ott vannak még az aktívak, akik hajlandóak költeni, és a fiatalok, akiktől a vírus elvette a fesztiválokat, koncerteket, vagy a végzős középiskolások, akiknek 2022-re választójoguk lesz, de ott vannak a szülők is, akik közül sokan elveszítették a munkájukat. Ezeket a csoportokat jelenleg a Mi Hazánk tudta azonosítani.”

“A Mi Hazánk ugyanis épp befoglalja azt a pozíciót, ami simán a 2022-es parlamentbe röpíti őket, ha rajtuk kívül csak a betiltó kormány és a még durvábban betiltó köztársaságpártiak vannak a pályán.”

“A Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik kritizálni merte azt, hogy Magyarországon ilyen és ilyen bezárások voltak, most pedig ugye a védettségi igazolvány. Senki nem mer ennek nekimenni csak ők, és ez egy olyan merítés, amivel el lehet érni kifejezetten aktív szavazókat”

“Ha egyetlen közös ellenzéki lista van, akkor azoknak  a szavazóknak, akik szeretnének szavazni Orbán Viktor ellen, de elfogadhatatlannak tartják a közös ellenzéki lista bármelyik szereplőjét, a Mi Hazánk a tartalmi lehetőség.”

A fenti mondatok Ceglédi Zoltántól, egy liberális, a Heti Hetes című műsort is megjárt politikai elemzőtől származnak. Ceglédi már az év elején felhívta a figyelmet arra, hogy a Mi Hazánk a lezárásellenességgel és az oltási igazolványok diszkriminatív jellegének elutasításával egyedül képviseli a kormány által hozott intézkedések veszteseinek tömegét.

A elemző jóslatai beigazolódtak. Egy friss, specifikus mérés szerint a Mi Hazánk már Budapesten is 6%-on áll. 

Már Budapesten is 6%-on a Mi Hazánk

A radikális párt a koronavírus kapcsán is tovább folytatja a harmadik utas politikát. A Mi Hazánk szeptember 4-én Orbán Viktor hivatala előtt tiltakozik az oltások kötelezővé tétele, az oltatlanok hátrányos megkülönböztetése és a gyerekek beoltása ellen. 

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

A demonstrációra a Budai Várnegyedben, a Színház utcában kerül sor, a törvényhozásba készülő mozgalom vezető politikusainak részvételével. 

A tüntetésen felszólal a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje is, aki az ország digitálisan legüldözöttebb, legelhallgatottabb politikusa.

“Elég volt a zsarolásból! Nem kérünk a kötelező oltásból! Elfogadhatatlan, hogy egészségügyi dolgozók, vagy a későbbiekben mások is azért veszítsék el a munkájukat, mert nem hajlandóak magukat beoltatni egy olyan vakcinával, amelynek a hosszú távú hatásait senki sem ismeri” – áll a Mi Hazánk elnökhelyettesének felhívásában.

Dóró Dóra felhívását rövid idő alatt több mint tízezren nézték meg. 

Érdekesség, hogy az “ellenzéki” médiában a Mi Hazánkat (az elhallgatás mellett) tendenciózusan nem sorolják az ellenzéki pártok közé. Az ATV-ben és a többi balliberális online felületen hosszú hónapok óta összellenzéki listáról és jelöltekről beszélnek. A Mi Hazánkat a baloldali véleményformálók hazug nyilatkozataikban a kormány részének állítják be.

Csak a rend kedvéért:

a Mi Hazánk az egyetlen ellenzéki párt, amely mind a 106 választókerületben önálló jelöltet állít a korrupt Fidesz és a balliberális szivárványkoalíció jelöltjeivel szemben.

Azt persze a belpesti véleményformálók már nem veszik figyelembe, hogy a Mi Hazánk (ellentétben a balliberális pártokkal) a Fidesznek igazán kellemetlen ügyekben is ki mer állni az elnyomottak mellett. Itt gondolhatunk a fideszes képviselő által elhanyagolt Jászságra, a Mi Hazánk lezárásellenes tüntetésére ,vagy a közelgő tiltakozásra is Orbán Viktor ablaka alatt. 

A Mi Hazánk elnökségében lévő politikusok mellett a párt szakpolitikusai is képviseltetik magukat. A felszólalók között lesz Dr. Horváth Attila orvos, aki elmondta lapunknak, hogy az orvosoknak nem szabad hagyni, hogy megfélemlítsék őket és ki kell állni azok mellett a kollégák mellett, akiket azért rúgnak ki mert nem hajlandóak oltakozni.

Horváth szerint óriási “öngól” a kormány részéről, hogy az így is emberhiánnyal küzdő egészségügyben további okot adnak a felmondásra, különösen annak tükrében, hogy az elmúlt hetekben sorra állnak le a szakrendelések.

A színpadon Árendás Mónika egészségügyi szakdolgozó is hallatni fogja a hangját, aki közvetlen közelből, a frontvonalról nap mint nap tapasztalja a kialakult helyzetet.

Árendás megkeresésünkre emlékeztetett arra, hogy a vakcinák csak feltételesen vannak engedélyezve, nem ismertek a hosszú távú mellékhatásaik.

“Ráadásul hozzájáruló aláírásunk nélkül be sem adható. Ez nem biológiai kockázat csökkentés. Ez egy aljas zsarolás és a munkavállaló veszélyeztetése egy jelenleg még kísérleti anyagnak minősülő szerrel”

-mondta.

Az egészségügyi dolgozó azt is felháborítónak tartja, hogy ez a rendelet nem engedi, hogy az a dolgozó, aki a covidon átesve “saját jogon” védettséget szerzett az immunrendszere által, ne oltassa be magát.

“A rendelet miatt akár 30 év munkaviszony után, felmentési idő és végkielégítés nélkül kirúgott szakdolgozók munkáját a megmaradóknak kell majd pótolni, amíg azok bele nem rokkannak, vagy elmenekülnek. Hiszen két vagy több ember munkájának elvégzésekor az egészségügyben helyettesítési pénz nincs” -emlékeztetett Árendás. 

A Mi Hazánk szombati tüntetéséről oldalunk részletes beszámolóval jelentkezik, érdemes folyamatosan követni a Magyar Jelen Facebook oldalát is.

“Siker! A Mi Hazánk nyomásgyakorlása miatt meghátrált a kormány: egyelőre mégsem teszik kötelezővé az oltást az egészségügyi dolgozóknak, és a szombati tüntetésünkkel elérhetjük, hogy egyáltalán ne legyen az. Ezért kell eljönnöd Neked is szombaton 15 órakor Orbán Viktor hivatalához a budai Várba! Senkit nem kényszeríthetnek az oltás felvételére, és nem engedhető meg, hogy valaki azért veszítse el a munkáját, mert nem vette fel az oltást. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely ellenzi az oltások kötelezővé tételét és a gyerekek oltását is. Ne álljunk meg félúton, tarts velünk!”

írja Facebook oldalán Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Mi Hazánk BEJELENTÉS A Mi Hazánk nyomása miatt elhalasztja a kötelező oltást az egészségügyben a kormány. Tegyünk érte, hogy el is törölje!”

Arról, hogy manapság mi értelme van tüntetni, és a túlhatalommal szemben kiállni a jogainkért itt írtunk részletesen. 

Egy sikerrel zárult történet mutatja, érdemes kiállni jogainkért

További híreink

Rendőrökre támadtak a rendőri erőszak ellen szervezett tüntetésen (videók)

Irányi Dániel

Újabb oktatási intézményeket fertőtlenítettek a katonák

Varga Lilla

Pakisztánban 150 pilótát nem engednek repülni feltételezett csalás miatt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben