3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Ezt is megéltük: Jobbikból a DK-ba – nem is akárhogy

Egy héttel a Jobbikból való távozása után a DK-nál folytatja Szilágyi Szabolcs, miskolci önkormányzati képviselő, ami mellé szerelmes levél is járt magának Gyurcsány Ferencnek.

November 16-án jelentette be Szilágyi Szabolcs:  “a közel egy évtizedes képviselői tapasztalatomra már egyre kevésbé van szükség, így világossá vált számomra, hogy az én utam, és a Jobbik útja szét kell, hogy váljon.” Sokan kedvelték bejegyzését, akkor még nem lehetett tudni, hogy merre veszi az irányt.

Csütörtökön újabb Facebook-poszt jelent meg a képviselő oldalán, amelyben hosszan megmagyarázza, miért érthető lépés a Gyurcsány Ferenc ellen létrejött Jobbik Magyarországért Mozgalomból átlépni a DK-ba. Érvei többek közt, hogy Gyurcsány idején nem álltak a csőd szélén az önkormányzatok és nem kellett a tanárai mellett tüntetni. Az érvek mentén pedig, arra kérdésre, hogy

Gyurcsány jobb volt-e? A válasz, hogy igen, jobb volt.

A képviselő egyébként nem állt ki mindig így Gyurcsány Ferenc mellett – a Jobbik 2013-as Trianon megemlékezésén például még hevesen hazaárulónak titulálta gyakorlatilag a teljes baloldalt. Változnak az idők.

“Azt gondolom, hogy Szilágyi egyszerűen csak felmérte, hogy a Jobbik a megszűnés szélére sodródott és már nem látott benne karrierlehetőséget” – nyilatkozta lapunknak Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke. Szilágyi volt frakciótársa szerint ez a lépés hasonló Stummer Jánoséhoz, aki nemrég még a jobbik nyári tisztújítása kapcsán konzervatív értékekről beszélt, majd a szélsőliberális Momentumban kötött ki.

Az ország annak köszönheti a Fideszes kétharmadot – vélekedik a Gyurcsány-éráról a Mi Hazánk alelnöke. Miskolcon például Gyurcsány idején zárták be Lyukóbányát, és kezdték el a Diósgyőri Kórház leépítését.
Sokkal inkább az elmúlt  harminc év fideszes és balliberális váltógazdálkodásának kell véget vetni és szükség van egy, a Mi Hazánk által képviselt harmadik útra Miskolcon is.

További híreink

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

Az apák nélküli családpolitika kudarca – avagy mit tehetne a kormány és mit tesz az ellenzék?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben