21.7 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Hírek Környezetvédelem

Fekete víz ömlött a Sajóba, történt-e környezetszennyezés? A Mi Hazánk utánajárt!

A napokban kikerült egy videó, amin az látszik, hogy a Sajó folyóba fekete színű víz ömlik. Tudomásunk szerint a BorsodChem Zrt. tisztított szennyvízét engedik be a befolyón, ami közvetlenül a Sajóba torkollik. Ez az elszíneződött víz aggodalommal töltötte el az itt lakókat, környezetvédőket és a horgász társadalmat egyaránt – írja közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom szakpolitikusa.

“Fekete víz ömlött a Sajóba – választ várunk rá, hogy történt-e környezetszennyezés

A napokban került fel a világhálóra egy videó, amin az látszik, hogy fekete színű víz ömlik a Sajó folyóba. Úgy tudjuk a BorsodChem Zrt. tisztított szennyvizét engedik be azon a befolyón, ami közvetlenül a Sajóba torkollik. Ez az elszíneződött víz aggodalommal töltötte el nemcsak az itt élőket, hanem a környezetvédőket és a horgász társadalmat is.
A Kazincbarcikán üzemelő kínai tulajdonban lévő BorsodChem többször keltett már riadalmat az itt élők körében. Különféle robbanásokkal, sötét és nagy kiterjedésű füsttel, ami akár 20 km-re is látható, érezhető volt. A BorsodChem egy vegyipari nyersanyag gyártó cég, ahol többek között MDI, TDI, PVC és klóralkáli termékeket gyártanak, melyek nagy része mérgező és káros hatásuk ismert az emberi szervezetre is.
Ezen eseteknél a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján nem lépték át a megengedett határértékeket. A most megjelent fekete színű víz miatt a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete írásbeli kérdéssel fordulta a BorsodChem Zrt. vezetéséhez és a katasztrófavédelemhez, hogy adjanak tájékoztatást az ismeretlen és szokatlan elszíneződés okairól.”
Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4 vk.

Magyarjelen.hu

További híreink

“A katonák tömeges oltását nem titkoljuk el, csupán nem reklámozzuk”

Faragó Dániel

Levetették a magyar szurkolók trianonos molinóját a románok elleni meccs előtt

Avar Álmos

Brutális gyilkosság áldozata lett egy nő saját dél-afrikai otthonában

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen