20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy

Fél hordónyi sósavat tett ki valaki az utcára a IX. Kerületben

Negyed órával a kijárási tilalom előtt rakott ki valaki egy fél hordónyi sósavat Szilveszterkor a Haller utcában. A térfigyelő kamerák felvételein látszik, hogy a férfi elsétált, miután kirakta a maró, mérgező anyagot az utcára.

Valaki a kijárási korlátozások előtt negyed órával egy fél hordónyi, tömény, gőzölgő sósavat rakott ki egy ház elé a IX. kerületi Haller utcában – adta hírül a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina a Facebook-oldalán.

Baranyi szerint kizárólag a szerencsének köszönhető, hogy időben kaptak bejelentést az esetről, így nem okozott súlyos sérülést a maró, mérgező anyag. Közölte,  megfelelő, erre szakosodott céggel elszállíttatták a más által ott hagyott veszélyes anyagot, “de az önkormányzat nem azért van ám, hogy te spórolni tudj pár tízezer forintot azzal, hogy csak úgy kihajítod valahol a szemetedet” – írta bejegyzésében a polgármester.

A történtekkel kapcsolatban a Telex.hu arról cikkezett, hogy szilveszter estéjén, 19 óra 46 perckor, azaz a kijárási tilalom előtt 14 perccel egy régebbi Volvót vezető középkorú férfi érkezett meg a Haller utca 52-es számhoz, majd kitette a sósavat az utcára. A térfigyelő kamera felvételén az is látszik, hogy az férfi elsétál a hordótól, majd visszamegy, a veszélyes hulladékot még közelebb húzza az utcai szemeteshez, majd ezután lazán elsétál. A térfigyelő kamerák felvételeit már vizsgálják, a kerület feljelentést tesz.

 

(Fotó: telex.hu)

További híreink

Drasztikusan megnőtt a rendbontások száma a vonatokon

Faragó Dániel

Márki-Zay: el tudnám fogadni, ha a kormány a kötelező oltások mellett döntene

Irányi Dániel

Kormányinfó: ezentúl csak oltással lehet “védettségi” igazolványt szerezni, jön a negyedik oltás is

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen