22.7 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
allatkinzas
BelföldHírek

Gerendára akasztotta fel a kiskutyáját, majd árnyékszékbe dobta

Állatkínzás bűntette miatt soron kívül állítja bíróság elé a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a tiszanagyfalui férfit, aki a lakásában a gerendára felakasztotta a kiskutyáját, majd a tetemet az udvari árnyékszékbe rejtette.

A vádirat szerint a büntetett előéletű, italozó életmódot folytató férfi pár éve a sógornője házában él, akivel rendszeresen konfliktusa van emiatt. Augusztus 14-én a vádlott hazavitt egy egy év körüli, tacskó keverék kiskutyát, majd a szállásadójával kialakult vita miatt a kutya nyakára nylon madzagból hurkot akasztott, majd a szoba gerendájára felhúzta az állatot. A kiskutya tíz perc szenvedés után elpusztult az akasztástól, ezáltal a vádlott szükségtelen fájdalmat okozott az ebnek.

Ezt követően a vádlott a tetemet zsákba rakta, majd egy közeli ingatlan udvarán lévő árnyékszékbe rejtette.

Magyarországon 2004. április 24. napjától bűncselekmény az állatkínzás. A fenti cselekményért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

(Police.hu)

További híreink

Szintet lépett a Facebook: valódi indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk oldalát

Kemény János

A kutya orra érzékeli az infravörös sugárzást

Kiss Albert

Hivatalosan is megnyitott a szkíta kézműves áruház

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben