3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Feldarabolná a Facebook érdekeltségébe tartozó cégeket a trösztellenes bizottság

A Facebook jogászai meglehetősen nyersen reagáltak a Képviselőház trösztellenes bizottságának felvetésére, miszerint a techóriásról le kell választani az Instagrammot és a WhatsApp-ot. A jogászok szerint egy egyszerűen “elképzelhetetlen” – írja a seekingalpha.com.

A Facebook ügyvéd-hadserege ezt olyan érvekkel próbálta meg alátámasztani, mint hogy a 2012-ben és 2014-ben megvásárolt leányvállalatok leválasztása és hasonló rendszerekkel való pótlása “milliárd dolláros nagyságrendű összegekbe” kerülne (mintha kötelező lenne azokat helyettesíteni, vagy nem a pótlásra futná bőven a büdzséből). További érvelésükben szerepelt még a “felhasználói élmény” csökkenése, de

teljesen komoly képpel állították azt is, hogy nem ők jelentenek biztonsági kockázatot a felhasználókra, hanem a két említett platform leválasztása tenné ki nagyobb veszélynek az emberek adatait.

Azok a jogászok viszont, akik nem a kék-fehér platform alkalmazásában állnak úgy vélik, ezek meglehetősen gyenge érvek, amik nem állják meg a helyüket a Federal Trade Commission (FTC) előtt.

A szakértők több megalapozottságot vélnek felfedezni azon érvek mögött, melyek szerint a Facebook a két másik cég bekebelezésével drasztikusan csökkenti a kapitalizmusban (elvileg) kívánatos versenyhelyzetet. A fogyasztóvédelmi szervezet állítólag az év vége előtt eljárást kíván indítani az ügyben.

A Facebook esélyeit tovább csökkentik a nyáron napvilágra került belső levelezések, amikben Mark Zuckerberg arról ír, fel kell vásárolni az Instragrammot, hogy “semlegesítsék, mint vetélytársat”.

Nem tudni, az elnökválasztás mennyiben befolyásolja a döntéshozókat, de elképzelhető, hogy ha Joe Biden győz, akkor az ügyet szép csendben elsimítják, ahogyan annak idején George Bush is megakadályozta a Microsoft feldarabolását.

Fotó: yourstory.com

További híreink

A jobbikos Szotyori-Lázár szerint “Butaházy” köztörvényes bűnöző

Horváth Tamás

Lerománozták és nem engedték be az FTC hokimeccsére a magyar válogatott csíkszeredai születésű játékosát

Magyar Jelen

Terrorszervezetnek minősítette Oroszország a Facebookot

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben