1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldBűnügy

Félezren próbálták illegálisan átlépni a határt

Több mint ötszáz határsértőt kaptak el a rendőrök a hétvégén.

Összesen 527 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák  -péntektől vasárnapig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 95, szombaton 115, vasárnap 294 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. A román és horvát határszakaszon 23 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 1040 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a katonák és rendőrök. A megelőző héten – december 28-tól január 3-ig – a feltartóztatottak száma 656 volt. A román és horvát határszakaszon 51 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 18 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Tájidegen entitások délen – 30 határsértőt fogtak el Homorúdon

Faragó Dániel

A bevándorlás megkönnyítésével oldaná meg a munkaerőhiányt a német kormány

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben