17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt Külföld

Felfegyverzett srácok menekülés közben pont Trump üdülőjébe másztak be

Három tizenéves véletlenül épp az amerikai elnök üdülőjének kertjébe mászott be rendőrök elől karabéllyal és lőszerrel

Fort Lauderdale (Florida), 2020. augusztus 6., csütörtök (MTI/AP) – Három tizenéves fiú véletlenül épp Donald Trump amerikai elnök floridai üdülőjének kertjébe mászott be rendőrök elől menekülve, ráadásul hátizsákjukban egy Kalesnyikov karabéllyal és 14 töltött tárral – adta hírül szerdán a Palm Beach-i rendőrség.

A 15 éves fiúk autóban ücsörögtek Trump Mar-a-Lago üdülőjétől három kilométerre, amikor felfigyelt rájuk egy gépkocsis rendőrjárőr. A villogó – avagy a megkülönböztető -fényjelzés bekapcsolására a fiúk azonnal gázt adtak és elszáguldottak az elnöki üdülő felé. Odaérve észrevettek egy másik, éppen igazoltatást végző rendőrjárőrt, és azt hitték, hogy már útzárat is elrendeltek ő miattuk. Vészfékezéssel megálltak és kiugorva kocsijukból, lélekszakadva bemásztak Trump üdülőjének kertjébe. A rendőrség nem vette félvállról a dolgot: helikoptert és kutyát is bevetve hamarosan elfogta a triót, amely nem tanúsított ellenállást.

 “Fogalmuk sem volt, hogy hova bújtak el”

– mondta a rendőrség szóvivője hozzátéve, hogy a fiúk a karabélyról azt vallották, nem az övék, hanem csak találták. A történtek ellenére a szóvivő szerencsésnek mondta a fiúkat, mert ha épp az üdülőben lett volna az elnök, vagy családtagja, akkor a biztonsági őrök akár agyon is lőhették volna az illetéktelen behatolókat.
Így sem jártak túl jól: tűzfegyverrel történt betörésért állhatnak bíróság elé, tárgyalásukig pedig fiatalkorúak börtönében vendégeskedhetnek.
Az üdülő egyébként nyáron zárva van.

MTI

További híreink

Biztonságosabbá tenné az érettségi vizsgákat a Mi Hazánk Ifjai

Kemény János

Több mint két hónap szünet után ma újraindul a magyar futball

Dunai Tibor

Az örök hindu-muszlim csörte folytatódik Indiában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen