12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Felfüggesztett helyett letöltendőt kapjanak a közfeladatot ellátó személyek támadói

Letöldendő börtönbüntetés kiszabását javasolja a Mi Hazánk Mozgalom azokkal a bűnelkövetőkkel szemben, akik hivatalos és közfeladatot ellátó személyeket támadnak meg. 

Törvénymódosító javaslator nyújt be a Mi Hazánk Mozgalom annak érdekében, hogy azok az elkövetők, akik hivatalos és közfeladatot ellátó személyeket – rendőr, tanár , mentős – támadnak meg, mindenképpen letöltendő börtönbüntetést kapjanak. Pakusza Zoltán, a párt alelnöke közölte,  jelenleg az esetek nagy részében nem letöltendő hanem felfüggesztett büntetést szabnak ki a bíróságok az elkövetőkre.

– Meglátásunk szerint ez a büntetés nem rettenti el az arra hajlamos egyéneket, sőt még bátorítja is őket – fogalmazott a politikus, jelezve, az elmúlt években folyamatosan növekedett ezen támadások száma, ezt támasztja alá az iskolarendőrség bevezetése is vagy legutóbb a brutális késelés karácsonykor. – Véleményünk szerint az államnak meg kell védenie azokat az embereket, akik az állam érdekében végzik a munkájukat. Nem várhatjuk el, hogy a feladatukat végzők rettegjenek, ráadásul a félelemben végzet munka  szakmai hatékonysága is kicsi – hangsúlyozta a párt alelnöke.

Hozzátette, a Mi Hazánk Mozgalom álláspontja szerint az elkövetésre hajlamos egyének rettegjenek, érezzék, hogy a büntetés elkerülhetetlen. – Ha az autósokkal szemben zéró toleranciát hirdetett a kormány, ezt várjuk el azokkal szemben is akik közfeladatot ellátó személyeket támadnak meg. Az ősszel bevezetett iskolarendőrség hatékonysága is csak akkor lesz megfelelő, ha az iskolarendőrt kellőképpen védik a törvények. Reméljük, hogy a Fidesz ezt a közbiztonság erősítését célzó javaslatunkat támogatni fogja mint ahogyan ezt várjuk a baloldali ellenzéki pártoktól is – fogalmazott Pakusza Zoltán.

További híreink

Nagykovácsi lakos az egyik koronavírusos beteg

Szabó Norbert

Lassan belépünk a tömeges megbetegedések időszakába

Gabay Dorka

A kórházak felkészültek a tömeges megbetegedésre

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen