3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Feljelentést tesz a Mi Hazánk a kettős mérce miatt

Míg az Országos Roma Önkormányzat székháza előtti, a Deák téren brutális kegyetlenséggel megölt két fiatal emlékére összehívott kegyeleti rendezvényen a rendőrség 34 esetben tett feljelentést, a vasárnapi, fehérellenes, rasszista, tiltott gyülekezés nyomán a hatóság egyetlen egy eljárást sem indított. A kettős mérce miatt a Mi Hazánk figyelemfelhívó feljelentést tesz.

Figyelemfelhívó jelleggel feljelenti a fehérellenes, rasszista tüntetések szervezőit a Mi Hazánk Mozgalom, miután a kettős mérce jegyében a rendőrség most nem indított eljárásokat az elvileg tiltott gyülekezések nyomán, míg az Országos Roma Önkormányzat székháza előtti kegyeleti megemlékezésünk miatt a rendőrség 34 embert feljelentett – közölte Novák Előd, a párt alelnöke, aki hangsúlyozta, a Belügyminisztérium a jelek szerint politikai alapon tilt-tűr-támogat, hiszen a Trianon-felvonuláson is megtiltotta a politikai beszédeket a Szabadság téren, miközben két nappal később ugyanott eltűrte a deklaráltan a sötétebb bőrszínűekért tartott, rasszista tüntetéseket.

– Mi annak örülnénk a legjobban, ha mindenki szabadon demonstrálhatna, a kettős mércét azonban semmiképp sem tudjuk elfogadni, ezért kívánunk rávilágítani a tarthatatlan helyzetre. Ilyenkor ugye lapít az egy hete még 2006-os brutalitású, gyurcsányi oszlatást hiányoló Vadai Ágnes, a nácizó Karácsony Gergely és a többi balliberális politikus, akik Orbán Viktorhoz hasonlóan részvétet sem nyilvánítottak a Deák téri lincseléssel kapcsolatban – fogalmazott Novák Előd.

Mint mondta, vasárnap több száz ember gyűlt össze Budapesten, a Szabadság téri amerikai nagykövetség előtt megrendezett Black Lives Matter tüntetésen, ahol többek közt egy afroamerikai aktivista is felszólalt, illetve az Index szerint „az antifasiszták magyar elnöke”, jelentsen ez bárkit is. Hozzátette, a rendőrség nem indított eljárást senki ellen.

– Volt egy másik esemény is vasárnap ugyanitt több felszólalóval, ellentüntetés a Deák téri megmozdulásunkra válaszul. A magyar nyelvvel is hadilábon álló meghívó úgy szólt: „Megemlékezünk a több évtizede és évszázada véget nem érő diszkrimináció és üldöztetéssel megküzdő roma polgártársainkra.” Továbbá: „Megemlékezünk a Budapest utcáin masirozó neonácik és gyülőletkeltő kampányok áldozataira.” Tehát a „masirozó neonáciknak” vannak áldozatai, s nem például a lincselő hordáknak. A rendőrség ezen a tüntetésen sem indított eljárást senki ellen – hangsúlyozta a párt politikusa.

Novák Előd felidézte azt is, hogy a rendőrség nem a bűnözőktől a bicskát, hanem a megemlékezőktől a zászlót vette el. – A rendőrség a Deák téri lincselésre emlékező, békés gyászolókkal szemben indított büntetőeljárást, több százezres bírsággal fenyegetve a kegyeleti megemlékezés részvevőit. Elkobozták a Mi Hazánk – Újpest feliratú zászlót, a Mi Hazánk Ifjaiét, HVIM-es, Árpád-sávos és magyar zászlót is, valamint több táblát, törvénytelenül. Az is abszurd, hogy volt, akit maszk viselése ellenére a távolságtartás hiánya miatt jelentett fel a rendőrség, noha épp miattuk, a Dohány utca részleges lezárása miatt zsúfolódott össze a tömeg, ráadásul a rendőrök nem viseltek maszkot, és ők közvetlenül egymás mellett álltak – sorolta a vélt rendőri túlkapásokat Novák Előd, aki szerint a megemlékezők a KRESZ betartásával sétáltak át a Deák térre, mindezek ellenére vegzálták a Mi Hazánk vezetőit, tagjait és szimpatizánsait, a kettős mérce jegyében.

Elemi.hu

További híreink

Kutyákkal a védtelen emberekért (videó)

Kemény János

Most már a kegyelemnek lenne helye – interjú Budaházy Györggyel

Kemény János

Horthy freskó Kecskeméten: a Fidesz megérti “zsidó testvéreinek fájdalmát”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben