5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Fellökte és rugdosta a földön fekvő osztálytársát egy 11 éves fiú

Új osztálytársa lökte fel és még a földön fekve is rugdalta azt a 11 éves kisfiút, akit az eset után a traumatológiára kellett vinni. Az iskola tehetetlen.

A Pécs mellett található Bogádi Dr. Berze Nagy János Általános Iskolában hétfőn, a délelőtti órákban egy kisfiú összeszólalkozott osztálytársával, aki a földre lökte őt, majd többször meg is rúgta a magatehetetlenül fekvő fiút. A beilleszkedni nem tudó támadó néhány hete csatlakozott az osztályhoz, miután a Bogádi Lakásotthon lakója lett. Korábban magántanuló volt.

a Bogádi Lakásotthon egy egyszerű lakóház, ahol információink szerint 6-8 testi- és/vagy szellemi fogyatékos gyermeket nevel egyetlen nevelőszülő

A múlt heti szülői értekezleten már téma volt az új osztálytárs viselkedése: minősíthetetlenül viselkedik lány osztálytársaival, valamint egy másik osztálytársát fojtogatni kezdte a napokban a délutáni foci során – nyilatkozta portálunknak az áldozat édesapja.

Ha 11 évesen ilyen viselkedésformákat mutat, akkor 14 évesen, ha konfliktusba keveredik,  leszúrja a társait vagy a tanárokat?

– kérdezi a tehetetlen apa.

a fiú orrnyerge, arca, szája és szeme is bedagadt, a tarkója felrepedt

Az iskola tehetetlen, a kezelhetetlen fiú ellen az igazgatói intő a legkomolyabb fegyver. Azt mondják, az új osztálytársnak speciális gyógypedagógusra lenne szüksége a viselkedési problémái miatt, mert a normál pedagógusoktól egyszerűen nem elvárható, hogy egy hagyományos osztálylétszám mellett egy speciális nevelési igényű fiatallal kiemelten foglalkozzanak.

Az ügyben kerestük a Pécsváradi Tankerület igazgatóját, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

Nincs hová kiemelni a problémás gyermekeket

A szülő vagy gyám felelősségre vonásra nem maradhat el ilyen esetekben – nyilatkozta Pakusza Zoltán portálunknak. A Mi Hazánk alelnöke szerint abban az esetben, ha a tettest már kiemelték a családjából, joggal merül fel a kérdés, hogy egyáltalán alkalmas-e a fiú a hagyományos oktatásba? Valamint, ha igaz az, hogy 6-8 problémás gyermek él egyetlen nevelőszülővel, a gyermekvédelem vizsgálta-e a lakhatási és a nevelési körülményeket?

Demonstrációt szerveznek

Elfogadhatatlan, hogy a tanulni vágyó gyermekek szenvednek hátrányt a kiilleszkedett, kezelhetetlen gyermekek miatt – ezt már a Mi Hazánk regionális igazgatója mondta lapunknak. Varga Tamás szerint elfogadhatatlan a kettős diszkrimináció, hogy a felelőtlen kormányzati döntések miatt gyermekek szenvednek hátrányt. A Mi Hazánk figyelemfelhívó megmozdulást szervez a bogádi polgármesteri hivatal elé.

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben