2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemeltKultúra

Félmilliárd forint feletti állami támogatást kap a következő években a Kurultáj

A 444.hu vette észre a  keddi Magyar Közlönyben azt a kormányhatározatot, amivel Orbán Viktor elrendelte, hogy a központi költségvetés jövőre 200 millió, 2022-ben pedig már 350 millió forinttal támogassa „a Magyar–Turán Közhasznú Alapítványnak a nemzeti identitás megőrzése érdekében végzett munkáját”.

Saját meghatározása szerint a Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány „nemcsak a magyarság Kárpát-medencei történetét kutatja, hanem vándorlását is, nemzetközi együttműködésben keleti országok (különösen a rokon népek) tudományos intézeteivel, szakembereivel”.

Hagyományőrző egy jurta elõtt a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyûlésen Bugacon Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Valamint feladatának tekinti a tudományos eredmények megjelenítését a nem szakértő közönség számára, ezért rendszeresen megszervezik a Kurultájt, ami Európa egyik legnagyobb lovas nomád hagyományőrző rendezvénye. Az eseményen korábban 12 országból, 27 hun és türk tudatú nemzet képviselője vett részt.

Kiemelt kép: Ujvári Sándor/MTI

Forrás:24.hu

 

További híreink

Idén is nagy sikert aratott az Ősök Napja

Faragó Dániel

Szovjet civileket terrorizáló magyar honvédekről készült “történelmi film”

Irányi Dániel

Ketten meghaltak, miután beoltották őket Pfizer és Sinovac vakcinákkal

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben