16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Felrobbant a SpaceX Csillaghajója

Földet éréskor felrobbant a SpaceX amerikai űrkutatási magáncég Csillaghajó (Starship) nevű kísérleti rakétája szerdán – közölte a távirati iroda. Az 50 méter magas és 9 méter széles monstrumot a cég texasi indítóállomásáról bocsájtották fel. Több kilométert megtett, amikor hat és fél perccel a start után, a visszatéréskor felrobbant. Ez a rakétatípust arra tervezik, hogy embereket és 100 tonna rakományt el tudjon juttatni a Holdra és – idővel – a Marsra.

Eredetileg már kedden kipróbálták volna a prototípust, ám a start előtt 1,3 másodperccel leállt az indítás, mert hajtómű-meghibásodást jeleztek műszerek és automatikusan törölték a startot.

Fotó: Reuters

További híreink

A németek csaknem kétharmada beoltatná magát

Irányi Dániel

Öt év alatt 900 ezerrel nőtt a muszlim lakosság száma Németországban

Irányi Dániel

A Facebook külső vizsgálatot kezdeményezett a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályozásáról

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen