16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Felülvizsgálná a bankok arcátlan díjait a Mi Hazánk

Az elkövetkezendő napokban minden lakossági banki ügyfél fog kapni egy tájékoztatást, amely teljes körű díjkimutatást nyújt arról, hogy milyen költségeket számolt fel a bankjuk a számlavezetés, kártyahasználati, tranzakciós díjként és egyebekért az elmúlt egy évre vonatkozólag. Sokak megrökönyödhetnek majd a végső számokon – írja közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa.

Fiszter szerint ezekből tisztán kiszűrhető, hogy valójában mennyi plusz költséget jelent, ha a bank felügyeli a pénzünket.

“De vajon meddig élősködhetnek még a bankok a magyar emberek pénzén?”

– teszi fel a kérdést, majd emlékeztet: az MNB álláspontja szerint is drága a magyar bankolás, a kifejezetten magas tranzakciós illetékek és a magas díjak miatt. A tranzakciós illeték és annak áthárítása miatt sokkal (legalább harmadával) magasabbak a banki díjak, mint amekkora tranzakciós illeték nélkül egy versenyző piacon lenne.

Fiszter rámutat, a kormány nem titkolt célja a készpénzhasználat visszaszorítása. Ezeknek a díjaknak a minimalizálása pedig elősegíthetné a készpénzforgalom csökkenését is.

“Nem látszat sarcolásokat várunk el a magyar emberek pénzéből és nyomorából élő bankok ellen bevezetni, mint ahogy azt tette a kormány az első hullámban és csak névlegesen vették ki a részüket a válságkezelésből a bankok, mivel a rajuk kivetett adó visszafizetésre kerül”

– írja a politikus.

A Mi Hazánk Mozgalom ezért szorgalmazza, hogy mielőbb ténylegesen sújtsanak le a bankokra és a különféle díjakat, költségeket minimalizálják vagy kötelező érvénnyel töröljék el azokat mielőbb!

– zárja közleményét Fiszter.

Magyarjelen.hu

 

További híreink

Facebook-ország (nem) mindenkié

Irányi Dániel

BLM-gólörömmel provokálták a Millwall szurkolókat a QPR játékosok

Irányi Dániel

Semmelweis Egyetem rektora: aki értesítést kap, vegyen részt a szűrőprogramban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen