4.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Ferenc pápa: a nacionalizmus a vírus egyik variánsa, mindenki számára biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához

A koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése melletti állásfoglalásában sem mulasztott el globalista húrokat pengetni Ferenc pápa.

“Mindenki számára biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához” – mondta a katolikus egyházfő a Vax Live nevű jótékonysági koncert nézőihez címzett videóüzenetében. A koncert célja, hogy megünnepelje a reményt, amelyet a koronavírus elleni vakcinák jelentenek az emberek számára, és támogassa az oltóanyagok eljuttatását a rászorulókhoz.

A koncertet május 2-án vették fel a Los Angeles-i SoFi stadionban, és vasárnaptól tekinthető meg több felületen. Üzenetében Ferenc pápa kiemelte: a társadalomnak olyan gyógyírra van szüksége, amely nemcsak a tüneteket, hanem a baj gyökereit is kezelésbe veszi.

A beteg gyökerek közé tartozik az individualizmus vírusa, amely közönyössé teszi az embereket mások szenvedésével szemben – hívta fel a figyelmet.

“Ennek a vírusnak az egyik variánsa a nacionalizmus, amely megakadályozza például az oltóanyagok nemzetközi elosztását. Egy másik variánsa az, amikor a piac vagy a szellemi tulajdon törvényeit feljebbvalónak tartjuk a szeretet és az emberiség egészségének törvényeinél”

– tette hozzá.

A katolikus egyházfő – mint korábban már többször – egy “befogadó, igazságos és fenntartható gazdasági modell” szükségességét hangsúlyozta.

“A világjárvány mindannyiunkat válságba taszított, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nem leszünk már ugyanazok, mint a krízis előtt”

– mutatott rá.

MTI nyomán – Kiemelt kép: vaticannews.com

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben